Сага за спасението
май 27, 2018
Начинът на водене на война в съвременността на американският англосаксонски елит
юли 8, 2018
Всики

2018 година ще е още по-бедна,по-гладна и по-мизерна

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2018  година ще е още по-бедна,по-гладна и по-мизерна

За България 2018г. няма да се отличава с нищо от последните години,няма потенциал за развитие и по-голямата част от българските граждани ще стават по-бедни,а богатите все по-богати.

Няма да има нито икономически,нито социални промени,а ако има „реформи“ те ще са „форми“ на нови грабежи.Парите на държавата и обществените поръчки пак ще се контролират от представители на управляващите,къде колко пари отиват.Такъв е подходът и с Европейските фондове.Т.е.няма да има реална политика в полза на нацията и държавата,защото няма родова памет,съвест и разум в политическия ни елит.За това повече от всякога е неотложно да се отърсим от заблудата,че можем да я караме както до сега.

До кога ще търпим не особено образовани,нецивилизовани и без опит хора да се пробват да ни управляват и да налагат унизително деформирани форми на демократичност,публичност,прозрзчност?

А не е ли унизително,смазващо и безкрайно обидно и за управляващите,които наричат своя народ лош човешки материал,дебили,мързеливи,хрантутници и пр.?

В многовековната история българите много салъгани,разигравани,инизявани,мачкани и ограбвани,но никога не са били само наблюдатели,които гледат 30 години как международни бандити,местните разбойници и мутри разграбват бащинията ни.

До кога примиренчески ще гледаме как управляващите и олигарси се „занимават“ с усвояване на еврофондовете,обществените поръчки,излишъците в държавният бюджет,безконтролно разпределение на данъците ни?

А най-голяматачаст от народа е в невиждана бедност и техните деца израстват недохранени,недообгрижени и нелекувани.

Още ли ще си траем ище гледаме как ГЕРБ повече от 100 пъти са променяли държавния бюджет без решение,без съгласуване,дори без официално информиране на Парламента.

Ще си мълчим ли още при все ,че ГЕРБ са централизирали максимално местниеданъци и такси и децентрализацията тук изостава 10 пъти в сравнение с други европейски държави?А обратното разпределение на приходите от местни данъци и такси за общините не е съобразено с никакви закони и правила.За това и хала на нашите общини е плачевен в сравнение с европейските общини,които разполагат с над 30% от събраните местни данъци и такси .

На фона на общата картина на мрачното българско настояще и задълбочаваща се бедност някак си неестествено изглеждат нашенските напъни за балканска обединителна дипломация,пък дори и Европейско председателство.

Азбучна истина е ,че външна политика се прави,ако си създал стабилно вътрешно състояние на държавата и някакъв приемлив статут на нацията.Ако ги нямаш,ставаш марионетка в ръцете на развитите европейски и други държави.Така става ясно,че нищо ново не е направено и нщо старо не е променено.Т.е.Балканите отново са зависими от великите сили,които сега ги управляват дистанционно.

А за Европредседателството играхме „тетъра“ на сигурност,стандарт, стабилност според европейските изисквания.

Само че как заблудихме Европейския съюз,като Евростат отчита нивото на стандарта на живот,колко са българските емигранти в еврпейските страни,как ще скрием гладуващите пенсионери,неосигурените наемни работници,фалшивите болнични листове,младите майки и болните деца,чакащи помощ от изпратените SMS-и?А как ще прикриваме безнаканите корупция и престъпност?

Не само,че историята на Балканите се повтаря,но се и задълбочава,което отново може да  превърне Балканите в барутен погреб.

Друг  тревожен и тъжен факт е ,че държавната администрация в България отхвърли отговорността за болните деца и пострадалите ни сънародници.

Нито е хуманно,нито е истинска грижа  да  спасяваме само инцидентно болните деца и пострадали при бедствия хора с SMS-и  от все по-бедното население,раздавайки събраните средства на наши фирми за „усвояване“.

Не е ли крайно неморално да се призовават българите да бъдат съпричастни и благородни  при положение,че нашите“умници“казват,че ние не ставаме за нищо,дори чеп за зеле.

Целият този публичен фалш,жестоките контрасти,крещящата корупция, невижданата  бедност  носят  време разделно за политическата автокрация ,управленческа немощ и недосегаемите корупция,престъпност и безнаказаност.

Хр.Дочев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *