Сага за спасението
май 27, 2018
Начинът на водене на война в съвременността на американският англосаксонски елит
юли 8, 2018
Всики

2018 година ще е още по-бедна,по-гладна и по-мизерна

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2018 ? година ще е още по-бедна,по-гладна и по-мизерна

За България 2018г. няма да се отличава с нищо от последните години,няма потенциал за развитие и по-голямата част от българските граждани ще стават по-бедни,а богатите все по-богати.

Няма да има нито икономически,нито социални промени,а ако има „реформи“ те ще са „форми“ на нови грабежи.Парите на държавата и обществените поръчки пак ще се контролират от представители на управляващите,къде колко пари отиват.Такъв е подходът и с Европейските фондове.Т.е.няма да има реална политика в полза на нацията и държавата,защото няма родова памет,съвест и разум в политическия ни елит.За това повече от всякога е неотложно да се отърсим от заблудата,че можем да я караме както до сега.

До кога ще търпим не особено образовани,нецивилизовани и без опит хора да се пробват да ни управляват и да налагат унизително деформирани форми на демократичност,публичност,прозрзчност?

А не е ли унизително,смазващо и безкрайно обидно и за управляващите,които наричат своя народ лош човешки материал,дебили,мързеливи,хрантутници и пр.?

В многовековната история българите много салъгани,разигравани,инизявани,мачкани и ограбвани,но никога не са били само наблюдатели,които гледат 30 години как международни бандити,местните разбойници и мутри разграбват бащинията ни.

До кога примиренчески ще гледаме как управляващите и олигарси се „занимават“ с усвояване на еврофондовете,обществените поръчки,излишъците в държавният бюджет,безконтролно разпределение на данъците ни?

А най-голяматачаст от народа е в невиждана бедност и техните деца израстват недохранени,недообгрижени и нелекувани.

Още ли ще си траем ище гледаме как ГЕ? Б повече от 100 пъти са променяли държавния бюджет без решение,без съгласуване,дори без официално информиране на Парламента.

Ще си мълчим ли още при все ,че ГЕ? Б са централизирали максимално местниеданъци и такси и децентрализацията тук изостава 10 пъти в сравнение с други европейски държави?А обратното разпределение на приходите от местни данъци и такси за общините не е съобразено с никакви закони и правила.За това и хала на нашите общини е плачевен в сравнение с европейските общини,които разполагат с над 30% от събраните местни данъци и такси .

На фона на общата картина на мрачното българско настояще и задълбочаваща се бедност някак си неестествено изглеждат нашенските напъни за балканска обединителна дипломация,пък дори и Европейско председателство.

Азбучна истина е ,че външна политика се прави,ако си създал стабилно вътрешно състояние на държавата и някакъв приемлив статут на нацията.Ако ги нямаш,ставаш марионетка в ръцете на развитите европейски и други държави.Така става ясно,че нищо ново не е направено и нщо старо не е променено.Т.е.Балканите отново са зависими от великите сили,които сега ги управляват дистанционно.

А за Европредседателството играхме „тетъра“ на сигурност,стандарт, стабилност според европейските изисквания.

Само че как заблудихме Европейския съюз,като Евростат отчита нивото на стандарта на живот,колко са българските емигранти в еврпейските страни,как ще скрием гладуващите пенсионери,неосигурените наемни работници,фалшивите болнични листове,младите майки и болните деца,чакащи помощ от изпратените SMS-и?А как ще прикриваме безнаканите корупция и престъпност?

Не само,че историята на Балканите се повтаря,но се и задълбочава,което отново може да ? превърне Балканите в барутен погреб.

Друг ? тревожен и тъжен факт е ,че държавната администрация в България отхвърли отговорността за болните деца и пострадалите ни сънародници.

Нито е хуманно,нито е истинска грижа ? да ? спасяваме само инцидентно болните деца и пострадали при бедствия хора с SMS-и ? от все по-бедното население,раздавайки събраните средства на наши фирми за „усвояване“.

Не е ли крайно неморално да се призовават българите да бъдат съпричастни и благородни? при положение,че нашите“умници“казват,че ние не ставаме за нищо,дори чеп за зеле.

Целият този публичен фалш,жестоките контрасти,крещящата корупция, невижданата ? бедност ? носят ? време разделно за политическата автокрация ,управленческа немощ и недосегаемите корупция,престъпност и безнаказаност.

Хр.Дочев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *