„Възможно ли е по-добро бъдеще за България?“дискусия с Клуб „24 май“ в гр.Плевен
ноември 22, 2018
КАК ДНЕШНИТЕ ДЕСНИ Б? АКОНИЕ? И И ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? СОЦИАЛТА? ИКАТИ НАЛОЖИХА КОЛОНИАЛНИЯ, ОЛИГА? ХИЧЕН МОДЕЛ НА ПАЗА? НА АНА? ХИЯ
ноември 29, 2018
Всики

КАКВО ДАДЕ ГЕ? Б НА СВЕТА И НА БЪЛГА? ИТЕ?

Уникален, макар и полуфеодален е приноса на ГЕ? Б в реалната политика, какъвто не биха си позволили действащи монархии.

Полу-политическата групировка ГЕ? Б са уникалните откриватели и изпълнители на съхраняването на властта чрез оставка. Независимо от категоричната присъда с камъни и факли от протестите и гражданските брожения, ГЕ? Б демонстрира пред целия свят висш гьонсуратлък, явявайки се след няколко месеца на избори.

Очевадно е, че ГЕ? Б си играе на избори, защото няма как да ги загуби при тяхната диктатура и контролиран, манипулиран, фалшифициран, а напоследък напълно подменян вот на избирателите в комисиите и секциите.

Тук не трябва да подминаваме и приноса на българите, които първо гонят управниците от властта, а после ги избират и връщат в кабинетите на властта. Т.е. станахме печално известни с възпроизводството на провала 2013 г. и 2016 г.

Днес обаче, би трябвало будните, протестиращите граждани да са разчели уродливата същност, печалбарската алчност на управниците.

Многото недоволни и с различни недоволства и протести показват ново поведение, те не желаят преговори. Моралната криза прераства в политическа и протестиращите искат оставката на правителството.

За някои може да е излишно да изброяваме, но всъщност е необходимо да припомним, че успоредно с натрупаното мълчание се трупаха и престъпленията и абсурдите на властта: калинките, суджуците, обществени поръчки за нашите, менте магистралите, ремонтите на ремонтите, циничната търговия със здравето по клиничните пътеки, враждебното отношение към хората с увреждания, КТБ, Търговски регистър, замразените пенсии, цените на тока, водата, парното, данъците и пр….

Не трябва да подминаваме и най-едрите далавери като дългът от 16 млрд., къде се похарчиха 8 млрд. резерв от тройната коалиция, служебния милиард от Близнашки, 1 млрд от Китайската банка. Къде отидоха тези огромни пари?

Необходимо е също да си дадем сметка, че сме отдавна най-бедната нация и обречена на пълно стопяване в близките десетилетия.

Но както добре се вижда, премълчаваните болки се превръщат в ярост и съпротива срещу режима на ГЕ? Б.

Май че, Б.Борисов едва ли ще може още да флиртува с масите и винаги да намира виновни за собствените си провали.

Как се възприема говоренето на Б.Борисов, че ако В.Симеонов слезнел от поста си на вицепремиер, цялата конструкция „щяла да се счупи“ и всичко постигнато до сега отива на вятъра. Явно този човек не чува и не вижда стенанията на милиони българи живеещи в мизерия и страдания.

Явно идва края на масовата психоза, че всичко се дава от Б.Борисов и всичко се случва в държавата пак благодарение на Началника. Защото не Бойко дава, а ние си плащаме с лихвите.

Време е да прозрем, че сме оковани като крепостни насред Европа и че по-голямата част от „лошия човешки материал“ не оцелява при чудовищните цени и данъци за нашите стандарти.

П.П. „ПОДЕМ“

м.ноември 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *