„Възможно ли е по-добро бъдеще за България?“дискусия с Клуб „24 май“ в гр.Плевен
ноември 22, 2018
КАК ДНЕШНИТЕ ДЕСНИ БРАКОНИЕРИ И                    СОЦИАЛТАРИКАТИ НАЛОЖИХА КОЛОНИАЛНИЯ, ОЛИГАРХИЧЕН МОДЕЛ НА ПАЗАРНА АНАРХИЯ
ноември 29, 2018
Всики

КАКВО ДАДЕ ГЕРБ НА СВЕТА И НА БЪЛГАРИТЕ?

Уникален, макар и полуфеодален е приноса на ГЕРБ в реалната политика, какъвто не биха си позволили действащи монархии.

Полу-политическата групировка ГЕРБ са уникалните откриватели и изпълнители на съхраняването на властта чрез оставка. Независимо от категоричната присъда с камъни и факли от протестите и гражданските брожения, ГЕРБ демонстрира пред целия свят висш гьонсуратлък, явявайки се след няколко месеца на избори.

Очевадно е, че ГЕРБ си играе на избори, защото няма как да ги загуби при тяхната диктатура и контролиран, манипулиран, фалшифициран, а напоследък напълно подменян вот на избирателите в комисиите и секциите.

Тук не трябва да подминаваме и приноса на българите, които първо гонят управниците от властта, а после ги избират и връщат в кабинетите на властта. Т.е. станахме печално известни с възпроизводството на провала 2013 г. и 2016 г.

Днес обаче, би трябвало будните, протестиращите граждани да са разчели уродливата същност, печалбарската алчност на управниците.

Многото недоволни и с различни недоволства и протести показват ново поведение, те не желаят преговори. Моралната криза прераства в политическа и протестиращите искат оставката на правителството.

За някои може да е излишно да изброяваме, но всъщност е необходимо да припомним, че успоредно с натрупаното мълчание се трупаха и престъпленията и абсурдите на властта: калинките, суджуците, обществени поръчки за нашите, менте магистралите, ремонтите на ремонтите, циничната търговия със здравето по клиничните пътеки, враждебното отношение към хората с увреждания, КТБ, Търговски регистър, замразените пенсии, цените на тока, водата, парното, данъците и пр….

Не трябва да подминаваме и най-едрите далавери като дългът от 16 млрд., къде се похарчиха 8 млрд. резерв от тройната коалиция, служебния милиард от Близнашки, 1 млрд от Китайската банка. Къде отидоха тези огромни пари?

Необходимо е също да си дадем сметка, че сме отдавна най-бедната нация и обречена на пълно стопяване в близките десетилетия.

Но както добре се вижда, премълчаваните болки се превръщат в ярост и съпротива срещу режима на ГЕРБ.

Май че, Б.Борисов едва ли ще може още да флиртува с масите и винаги да намира виновни за собствените си провали.

Как се възприема говоренето на Б.Борисов, че ако В.Симеонов слезнел от поста си на вицепремиер, цялата конструкция „щяла да се счупи“ и всичко постигнато до сега отива на вятъра. Явно този човек не чува и не вижда стенанията на милиони българи живеещи в мизерия и страдания.

Явно идва края на масовата психоза, че всичко се дава от Б.Борисов и всичко се случва в държавата пак благодарение на Началника. Защото не Бойко дава, а ние си плащаме с лихвите.

Време е да прозрем, че сме оковани като крепостни насред Европа и че по-голямата част от „лошия човешки материал“ не оцелява при чудовищните цени и данъци за нашите стандарти.

П.П. „ПОДЕМ“

м.ноември 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *