ЧЕТИВО ЗА СЕГАШНИТЕ БЪЛГА? СКИ УП? АВНИЦИ
декември 12, 2018
Spiegel: ПОДЕМ -«жълти жилетки» се появиха и в Германия
декември 22, 2018
Всики

Време е за революция

КОЙТО СЪЗДАВА ГЛАД, МИЗЕ? ИЯ, СТ? АДАНИЯ ЩЕ

ПОЛУЧИ П? ОТЕСТИ, БУНТОВЕ, ? ЕВОЛЮЦИЯ

И въпросът тук не е дали ще тръгнат гладните, онеправданите, а кога ще стане в отделните държави.

В човешката история няма пример при подобно струпване на богатства в олигарсите и управляващите и да не излязат гневните тълпи.

За сега е сигурно, че мултибогатите не ще се спрат, не ще се вразумят, за да поправят огромното неравенство и осъзнаването на този факт ще доведе навсякъде до обществени експлозии.

Това твърдение се подсилва и от огромната несправедливост, която корпоративния либерализъм все по-трудно успява да скрие. Особено очебийно беше след икономическата криза 2009 г., когато милиони хора останаха без дом, работа и спестявания.

Все повече простосмъртни по света и у нас осъзнават, че от такъв живот няма абсолютно никакъв смисъл и разбират, че единствения изход без съмнение е погребението на либералната система и сегашните демокрации, които са икономически диктатури.

България през добрите десетина години след финансовата криза зае всички негативни класации.

Тогава какво ни очаква през 2019 год., когато наред с цените на тока, парното, водата се очаква и увеличение на лихвите. А ако влезнем в Еврозоната, автоматично ще се вдигнат всички цени.

Ето защо, неминуемо ще стигнем до лозунга на жълтите жилетки в Париж „Който сее мизерия, жъне бунтове“. И българските протести ще тръгнат масово преди средата на 2019 год.

Безспорен факт е, че нашата България се движи от капитализъм към феодализъм. И както се вижда отвратително богатите живеят в добре бранени имения и огромни банкови авоари без да си дават сметка, че третото правителство на Б.Борисов заприлича на Второто българско царство по времето на Иван Шишман.

А с настъпването на предизборния период за Европарламент Европейската комисия започна да ни хвали. Оказа се, че имаме напредък в правосъдието и обществения ред, обещаха ни Шенген и ни похвалиха смъртоносните пътища.

Така истината лъсва – Олигархията от ЕНП дава рамо на своите подизпълнители от ГЕ? Б да удържат властта и да осигурят гласове за Евроизборите. По същите причини е отпадането на рамките и ограниченията пред ГЕ? Б и се започна голямото предизборно харчене.

Пределно ясно е, че Брюксел съвсем съзнателно стимулира своите местни креатури да използват целия си ресурс за удържане и рестартиране на сегашната власт.

Ето я и главната причина, въпреки безбройните скандали, въпреки наситената с лъжи и корупция, с недоверие и антагонизъм обществена среда, кабинетът ГЕ? Б-3 да оцелява.

Не трябва да подминаваме и фактите, че кабинетът Борисов оцелява, въпреки че властта му намалява, защото политическите приоми на премиера са феодални. Ето как:

На първо място – във формулата на оцеляване на кабинета Борисов това са незабавните компромиси и отстъпки, които прави на официални и скрити партньори от политиката и бизнеса. Едва ли без комисионни.

На второ място е способността на Борисов да се отдръпва и да бъде прикриван от по-долните нива в йерархията за негативите, нарушенията и скандалите.

На трето място – правителството сега предколедно /разбирай предизборно/ раздава подаръци. Съвсем не е оправдано да се раздават милиарди на бизнес-партньори от бюджетния излишък. Но ГЕ? Б демонстрира недосегаемост и подкупвайки част от строителния бранш, те купиха цяла манифестация от 1000 строителни машини.

С демонстрацията на такава феодализация правителството на Б.Борисов показва, че не го интересуват обществените ,фирмените и държавни интереси.

За ГЕ? Б единствено важно е достъпа до властта и до публичните финанси.

 

м.Декември,2018 г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *