Е ЛИ ЕВ? ОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ЕДНА БЮ? ОК? АТИЧНА, ВЛАСТОВА И ФИНАНСОВА СТ? УКТУ? А НАД ЕВ? ООБЩЕСТВОТО?

6 000 български семейства в бедствено положение.
януари 20, 2019
КАК ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА БИТКА НА 20-Я ВЕК П? И ДВУПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ СЕ Т? АНСФО? МИ? А В ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ И СТ? АТЕГИЧЕСКИ СБЛЪСЪК
февруари 7, 2019
Всики

Е ЛИ ЕВ? ОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ЕДНА БЮ? ОК? АТИЧНА, ВЛАСТОВА И ФИНАНСОВА СТ? УКТУ? А НАД ЕВ? ООБЩЕСТВОТО?

Няколко месеца преди Евро изборите, партиите ще имат време за втвърдяване на своите структури и избирателите, подреждане на листите, споразумения и коалиции.

Но за сериозен анализ и отговорни разисквания за бъдещето на Европейския съюз, за формирането на едно европейско стратегическо виждане няма нито достатъчно време, дори възможности и амбиции май няма.

И затова ние заявяваме, че няма оптимизъм и реални надежди Европейския съюз да се утвърди като световен фактор.

САЩ успяват да се налагат като първа военна и икономическа сила. И докато ? усия и Китай превземат позициите на САЩ и формират световната тройка, то Европейския съюз играе незавидна, неавторитетна, поддържаща роля на САЩ. Така е и българската политика.

За това ние твърдим, че високоплатените „дейци“ на Европейския съюз работят предимно за развитието на една бюрократична властова и финансова структура.

Ние твърдим още, че в обществата на отделните европейски държави се формира все повече недоверие към институциите и ръководителите в Европейския съюз.

Доказателство за негативен ефект е, че в социален план неравенствата се увеличават.

Отрицателен ефект имаха и действията на Европейския съюз в интерес на групи лица, като истанбулската конвенция, миграция и пр. …

И логично е да обявим, че за това състояние на Европейския съюз вина носят големите политически партии – Европейска народна партия и Партията на европейските социалисти.

А може и да обобщим, че партиите в евро парламента се държаха като говорители и изпълнители на политиката и интересите на евро бюрокрацията.

И заключението се налага – изминалия път и назоваването на погрешната политика на Европейския съюз, не отговаряща на интересите на европейските общества в отделните страни-членки, доведоха до нови движения и протести.

Ние от П.П. „Подем“ искрено се надяваме тези обществени движения ? активно да се развиват и допринесат за промяна на Европейското и Българското статукво.

 

м.февруари, 2019 г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? П.П. „ПОДЕМ“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *