ПОДЕМ подписа споразумение за взаимодействие и подкрепа за Европейските избори на „БСП за България“ с бюлетина №18 заедно с още 11 партии и граждански организации
май 8, 2019
СТАНОВИЩЕ на ? ъководството на ПП“ПОДЕМ“ за и след Евроизбори‘2019
юни 2, 2019
Всики

ОЦЕНКА на резултатите от Евроизбори‘2019

? ъководството на ПП“ПОДЕМ“ дава следната оценка на изборите за Европейски парламент-2019:

1.? екордно ниската избирателна активност е политически шамар за всички парламентарни и извънпарламентарни сили,но преди всичко тя е червен картон за управляващите .Явно статуквото отвращава и лишава обществото от енергия и активност.Масово натрупващият се социален и морален гняв очевидно изчаква своята буреносна изява на едни следващи предсрочни парламентарни и на редовните местни избори.

2.? езултатите и процентите за ГЕ? Б носят преимуществено административно–чиновнически характер.Те са и корпоративно обвързани. Девет процента от гласовете на българските граждани не могат да носят победа за когото и да било.

? езултатите за Коалиция „БСП за България“ са преди всичко идейно –политически мотивирани.За това те обективно имат много по-голяма тежест и много по-висок потенциал за разгръщане.

3. Коалиция „БСП за България“ и самата БСП крайно се нуждаят от най сериозни промени ,които да консолидират ,мобилизират и възстановят първостепенната роля на столетницата в живота на България. Първостепенна роля, базирана върху автентични леви политики.

4.Печално и анекдотично е представянето на социал-либералното АБВ,което се яви под чуждо име и в коалиция с 6 партии.Професор Дуранкев се остави да го употребят, а ръководството на ПП“Българската левица“ доказа своята пълна несъстоятелност.Не по-добри резултати показаха „Движение-21“и коалиция „Заедно“.

5.На тези избори впечатлиха резултатите на ВМ? О и на независимите-Минчо Христов, Ваня Григорова.На тези две личности ? следва да се предложи да участват в по-голям Ляв Обединителен Съюз(ЛОС).

6.ПП“ПОДЕМ“ взе правилно и аргументирано решение на тези избори да подкрепи лявата Коалиция „БСП за България“.Самата ПОДЕМ трябва максимално да разгърне структурите си в цялата страна,за да посрещне достойно и победоносно новите изборни предизвикателства заедно с други леви политически и обществени сили.Само заедно можем да бъдем чук, а не наковалня.

7.Днес държавната система на ? епублика България се крепи най-вече от високата легитимност на президента ? адев.От него се очаква пълно съдействие за цялостното оздравяване на политическата система на страната.

 

27.05.2019 г.

София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *