СТАНОВИЩЕ на ? ъководството на ПП“ПОДЕМ“ за и след Евроизбори‘2019

ОЦЕНКА на резултатите от Евроизбори‘2019
май 28, 2019
Х? ИСТО БОТЕВ
юни 2, 2019
Всики

СТАНОВИЩЕ на ? ъководството на ПП“ПОДЕМ“ за и след Евроизбори‘2019

СТАНОВИЩЕ

на ? ъководството на ПП“ПОДЕМ“ за и след Евроизбори‘2019

 

След първоначалната си Оценка от 27 май т.г. за резултатите ? от изборите за Европейски парламент ръководството на ПОДЕМ ? продължи да анализира политическата ситуация ? в страната ? и стигна ? до ? следното ? Становище:

1.Членовете и симпатизантите на ПОДЕМ ? дадоха ? своят ? глас ? за ? Коалиция „БСП за България“ съгласно подписаното със Столетницата споразумение за подкрепа.По-специално заслужава да се отбележи приноса на подемци в общините-Плевен,Ямбол,Добрич,Видин,Тутракан,София,Брезник,Омуртаг, Варна,Хасково, Стара Загора и др. Поднасяме благодарностите си на всеки наш член ? гласоподавател.

2.Евроизбори‘2019 показаха трайно нарастващо недоверие на българските? граждани към действащата политическа класа,към системните партии,към парламентарните и извънпарламентарните структури.Това най-силно се отнася към така нар. победител-ГЕ? Б,чието десет-годишно посредствено и корумпирано управление се крепи вече върху малко повече от половин милион административно-чиновнически и корпоративен вот.

3.Евроизбори‘2019 доказаха пълната ? несъстоятелност на ръководството на ПП“Българската левица“.С включването си към социално-либералната коалиция на АБВ тази вече десет годишна партия на практика се самоизключи от Европейската Лява партия и демонстрира абсолютна недееспособност.

4.Както в България така и в Европа има все по-голяма потребност от автентични и действени политически субекти.ПП“ПОДЕМ“ следва решително да укрепи своите организационни структури в повечето общини в страната и да стане незаобиколим фактор в лявото политическо пространство.

5.Само заедно Левите могат да бъдат чук,а не наковалня,за да са полезни на обществото,на мнозинството български граждани.Ето защо ПОДЕМ за пореден път апелира за формирането на истински Ляв Обединителен Съюз(ЛОС) в името на една по-добра България.

02.06.2019 София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *