„Сега левите са на ход, всички знаем какво трябва да направим. Десните вече се изчерпаха, коментира Александър Богданов от ПП „Подем“. – Левите имаме потенциал, трябва да превърнем София в град за живеене, а не в град за пребиваване“.
октомври 10, 2019
К? АСИМИ? КОСЕВ:ЗА МЕН БЕШЕ ЧЕСТ!
ноември 2, 2019
Всики

1 ноември-Денят на народните будители

Честит празник,българи!!!

Днес е неповторим,единствен по своята същност празник-1 ноември-Денят на народните будители.Най-светлият празник за всички българи.

Във времето когато ни обезличават,когато ни моделират в една пихтиеста маса,когато безцеремонно трият паметта ни,когато затриват нашето минало.Създавайки такова по техния модел на покорни,безмълвни и апатични предци.

Идва за тяхна беда 1 ноември и те го споменават с половин уста,не го празнуват.

Прави са ,докато го тачим и го има ,те ще са безсилни.

Няма да се дадем ,това е нашата клетва, клетвата на дедите ни ,те са живи.

Горе главите, нашите сърца туптят по български братя и сестри.

Нека не забравяме,че преди 200 години ,България е била пред същият проблем ,историята се повтаря. България е на ръба на пропастта, българите са забравили своята история,името си дори, националното съзнание е почти изтрито. В този момент поради гоненията,масово се изселват цели градове, стотици хиляди българи, които са асимилирани в последстие.Във Влашко и Молдова които стават „власи“ ,в Белградско стават сърби,в Трансилвания стават Унгарци,в Епир и Тесалия ? стават гърци,в Кутмичевица които стават албанци.

И тогава в дълбокия,безпросветен мрак и безизходица се явява той ,един монах ,един българин който написва най-великата българска книга „История славянобългарска“,отец Паисий.Взривявайки тъмата,събуждайки паметта на българския народ ,възкресявайки българите за нов живот,връщайки светлината.След него хиляди продължават неговото дело и българския народ изправя гордо глава ,като един от първите ,от основателите на днешна Европа.

Нека неуморно работим ,нека бъдем достойни наследници на нашите велики прадеди,нека дадем повод на нашите деца един ден да се гордеят от нас.

Помнете ние пишем историята си!

Да живее България!

ПП“ПОДЕМ“?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *