САЩ СЛОЖИХА НАЧАЛОТО НА Б? ЕКЗИТ НА 31.01.2020. НО НЕ Е ЛИ ТОВА НАЧАЛОТО НА К? АЯ НА ЕВ? ОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Т? ИУМФ НА ДЕМАГОГИЯТА, ДВОЙНИТЕ СТАНДА? ТИ, БЕЗУМИЯ, ЗОЛУМИ, ДАЛАВЕ? И, АФЕ? И, П? ЕСТЪПЛЕНИЯ И А? ЕСТИ
февруари 10, 2020
ЖАЛКАТА ИСТИНА ЗА КЛЕПТОК? АЦИЯТА, КО? УПЦИЯТА И П? ИВАТИЗАЦИЯТА НА БЪЛГА? СКАТА ДЪ? ЖАВА
февруари 13, 2020
Всики

САЩ СЛОЖИХА НАЧАЛОТО НА Б? ЕКЗИТ НА 31.01.2020. НО НЕ Е ЛИ ТОВА НАЧАЛОТО НА К? АЯ НА ЕВ? ОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

През последните 45-50 години САЩ по същество управляват Европа като своя колония. А България не е ли икономическа, финансова и политическа колония на САЩ? Това си беше създаване на блок-съюз, който бе формиран под ръководството на САЩ. ? азбира се, че Европа не е независима, че се управлява от САЩ, като това беше замаскирано. Безспорен аргумент е, че срещу властването на САЩ в Европа нямаше дори възражения, камо ли противоречия или неподчинение.

Друг железен аргумент са думите на Тръмп: „Трябва да прекратим съществуването си като износители на долари и да гарантираме световното си лидерство чрез износ на стоки и услуги”. Ето, това е другата Америка на Тръмп и за това предишните елити насилствено искат да го отстранят.

Тръмп не иска повече САЩ да е производител на дълг, защото е истински капиталист — олигарх. Него не го интересува света, а го вижда като подчинен на себе си.

Ето за това той иска друга Америка, която не създава дългове, не се занимава с ръководство на колонии, но да осигурява финансовата им зависимост и достъп до колониалните им ресурси. Тези кардинални промени в американската политика ще продължат не само в Европа особено, ако Тръмп не бъде елиминиран скоро.

От утре, както се казва Тръмп ще действа колкото се може по-бързо да откъсне Англия от ЕС и да получи важен съюзник в споровете с Евросъюза.

Но тук се налага да маркираме по-съществените проблеми и затруднения при Брекзита.

Някои вече са налице: политически кризи, дълбоко разделено и конфронтирано общество — при това за дълго, икономически спад, проблеми с износа, чуждестранните инвестиции, нарастване на безработицата, пропукване и задълбочаване отношенията в държавната система на Обединеното кралство с Шотландия, Ирландия, Северна Ирландия и много други трудности.

До края на 2020 г. следва преходен период, в който Англия трябва да спазва всички правила на Евросъюза, но не участва във взимането на решения. Англия тьрси контрабаланс в бързото подписване на търговски договор със САЩ, който да компенсира напускането на Евросъюза. Но постигането на договореност за свободна търговия едновременно с Евросъюза и със САЩ ще е изключително трудно да се съчетае несъчетаемото, заради стандартите на храните, съдебната юристдикция и др.

Така, че ако ЕС не осъществи необходимите реформи, не стабилизира икономиката си, а Англия достатъчно бързо се организира е възможно отново да се появят и други „екзити”, което съвпада с интересите на САЩ.

 

ПП“ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *