ЛЯВОТО В ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯ РЕБУС (Към геополитиката на Лявото)   Иван Генов, доктор по международно право
февруари 13, 2020
Честита Баба Марта!
март 1, 2020
Всики

ЗА СКАНДАЛНИТЕ,БРУТАЛНИ АГРЕСОРИ ОТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД

Това са наследниците на изселените от Европа в Америка преди 200-300 години престъпници, криминали, които са следващите реваншисти — гринговците, които формират новия световен ред.

Условно в Първия етап наред с войните по целия свят САЩ с

„политически”, „дипломатически”, „търговски” приоми изградиха кордон от военни бази в страните покрай сухоземната и морска граница на руската държава. Но тези военни бази не са създадени да ни пазят нас от Русия, а са агресорски насочени към руската територия. Още преди 10 години нашите партньори съмишленици от немската левица и от испанската левица ни предупреждаваха, че така САЩ ни превръщат във военен платцдарм при всякакви въоръжени конфликти.

Тук само ще припомним изявлението на Путин „Защо ни е този свят без Русия” и даде да се разбере, че ответния удар на Русия ще стане изпреварващ и унищожителен. И логично е Русия да се справи в първите минути с близо разположени американски бази, а ние да спасяваме пострадалото мирно население.

Американският империализъм начело с Тръмп последователно налага завоевателната и заробваща политика без войни. Тръмп не е пацифист, но той не иска войни и САЩ да трупат нови дългове. Той е капиталист-олигарх и предпочита финансовата зависимост, влияние и достъп до чуждите ресурси.

Вторият етап се характеризира с Истамбулската конвенция, която раздели Европа и не бе наложена докрай.

България успешно се защити, като се допита до българския съд и отказа да подпише, защото противоречи на нашата конституция.

Сега обаче на ход е Третия етап от формирането на новия световен ред, който се олицетворява от предложеното търговско споразумение СЕТА с Канада.

Ратифицирането на СЕТА ще е окончателното капитулиране на България.

Тези едностранни и единствено с правомощия на частните канадски компании, без задължения, не вещаят нищо добро за България. Освен това прозират и американските апетити, които могат да бъдат представлявани от канадските частници. Това важи за всякакви партньори на канадците от цял свят. Липсата на равнопоставеност и партньорско равноправие най-добре ще се защити отново от българския съд.

В противен случай подписването на СЕТА няма как да не се причисли към разбойническата приватизация и компрометирането на управниците ще е по-голямо, защото колониалното доразграбване на България ще е фатално.

Няма кой да прости за такава самозаробваща и самозагробваща „политика” и управляващите ще докарат народа до гражданска война.

П.П. „ПОДЕМ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *