Честита Баба Марта!
март 1, 2020
П ? О Г ? А М А? ? СЕЛСКО СТОПАНСТВО
март 4, 2020
Всики

П? ЕДСТОИ СГ? ОМОЛЯСВАНЕТО НА СИСТЕМАТА У НАС

Спуснатата ни отгоре демокрация с желязна логика можем да оценим като измамна, фалшива, бандитска, смъртоносна. Тази демокрация ни донесе една бандитска България и продължаваме да живеем в кошмар, отнел нормалния живот на младите, новите българи и кошмар, който ограби труда на нашите родители и прародители. Замислете се сериозно! Какво остана от ограбената социална сигурност извоювана в 19 и 20 век от човечеството — май само мечти и миражи?

Над 80 % от българите считат, че приватизацията е криминален грабеж на селското стопанство в „реални граници” и разруха на индустрията. Истинско безобразие са най-скъпите лекарства и „клинични пътеки” за най-кратко живеещите българи, образованието е харизано на Сорос и Ко, корупцията е повсеместна и сраснала с мафията. И без да изреждаме докрай май става ясно, че основните „постулати” на демокрацията – „раздържавяването“, „конкуренцията” и „пазарната икономика” се провалиха с гръм и трясък.

Но явно на нас българите разума ни идва по-бавно, а и страха ни е по-голям щом повече от 30 години ни трябваха да разберем, че преходът е пълен, неспасяем провал. Оглавихме всички негативни класации на Европейския съюз. Но де да беше само тази беда. Без самостоятелна валута България се опитва повече от 20 години да следва изоставащите страни от Източна Европа — ? умъния, Унгария, Чехия и др., но не успява. Дори по-бавно се развиваме. Тази тенденция ни дава право да оценим някои обективни и субективни провали и прегрешения на сега управляващите.

На първо място прави грозно и безотговорно впечатление на използването на завишени, неверни данни за хвалене от управляващите, какъвто е случая с Б.В.П. И не само. За неверниците и обсебените от властта предлагаме да надникнат в статистиката и в отделите „Анализи” и да видят какво е останало. С техните измамни „стабилност” и „растеж” станахме най-изостаналата европейска държава, но лъжите продължават.

На второ място за влизането в Еврозоната щом някой се обади против „влизането” той бива охулван като провокатор, агент и пр. И никой не си дава сметка, че Еврозоната е трагедия за слабите икономики. Влезем ли, излизане няма! През 1997 г. България въведе Борда, защото нямаше друг избор. Тогава лева спря да девалвира, но инфлацията не спря. На практика тогава управляващите ревалвираха лева и оцелелите български стоки ставаха все по неконкурентноспособни и накрая съвсем изчезнаха. И тук ще поставим несигурната субективна позиция на Б.Борисов и личното му разколебаване по отношение на Еврото. Това е слабост, защото едно е да въведеш винетките за част от софиянци, друго е да постъпиш по същия начин с кандидатстването за

Еврозоната. Това показва, че позицията на Б.Борисов силно отслабва, още повече, когато подменя стратегия с тактика.

На трето място сериозна лична грешка на Б.Борисов и субективен провал на ГЕ? Б-З е отново да се ползва наказателното право користно за политическа пропаганда.

? ешил пак Б.Борисов и сега Главния прокурор се напълва да задейства закона за приватизацията със задна дата. Това пак няма да стане, защото юристите на ГЕ? Б и прокуратурата разбират, че въвеждането на обратно действие във времето на наказателния закон е категорично отрицание на принципите на правовата държава.

Като как управляващите ще заблудят гражданското общество и ще подменят фундаменталния смисъл на конституцията. На кого не е ясно, че с изтичането на законоустановените давностни срокове за наказателно преследване, не само държавата губи възможността да го изпълни, но и за наказателно отговорното лице възниква защитното право да не бъде наказателно преследване. И най-нормално приватизационните сделки да се оценяват съобразно действалия при сключването закон. Ако закона се промени, пак всички ще се съобразяват с новите уредби на закона, при своите действия от тук нататък. Та на кого не е ясно, че ревизиите на приватизацията са поредното измамно блъфиране, поредната политическа дъвка за отклоняване вниманието от злободневните проблеми. И пак нишо не се прави в реалната икономика.

Време е ГЕ? Б да смени своя девиз „? абота, ? абота, ? абота” „Доходи, Доходи, Доходи”, защото различните наши етноси различно си вършат работата и много различни са им доходите и по региони, политическа принадлежност, по полове и п. .. Милиони са неоцеляващите избиратели!

П.П. „ПОДЕМ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *