ДАЛИ УП? АВЛЯВАЩИТЕ СЪЗНАВАТ,ЧЕ СА ОСТАВИЛИ ИКОНОМИКАТА И БИЗНЕСА НА САМОУП? АВЛЕНИЕ И АВТОПИЛОТ
март 14, 2020
Матрицата за Лява политическа/предизборна платформа – Иван Генов, доктор по международно право
март 23, 2020
Всики

ЗАЩОТО НЕ СМЕ КАТО Д? УГИТЕ

Не може да е иначе след като само в България са възможни всякакви

извращения на властта, абсурди, двойни стандарти, които са невъзможни в другата Европа — Чехия, Сърбия, Унгария, ? умъния и пр.

Явно сме пропуснали цивилизационните процеси, които са формирали индивидуалното и обществено съзнание в повечето от държавите в Европа. Не е ли ясно за всеки, че когато народите са се изправяли срещу тиранията на феодалните владетели, властващите династии и църквата, ние сме се намирали в „петвековния комфорт на ятагана и феса” с „преклонени главици”

Та за това ние сме останали без европейска, културна, духовна и политическа просвета по най-важните направления на цивилизацията.

Показателен в това отношение е факта, че нашенци от времето на Выраждането са наричали революционерите „нехранимайковци”. А и Бай Ганьо ни показва липсата на културна, духовна и политическа просвета. За това се налага мнението, че България е останала настрани от фундаменталните обществено-политически и философски движения.

След като стана ясно защо не сме „като другите” е редно да кажем, че и ние имаме с какво да се гордеем и както го е казал народния поет Иван Вазов „И ние сме дали нещо на света”. Вярно е. Но пък е вярно, че поради българските абсурди България отдавна е загубила величието си и сега е на път да загуби и нацията си. И причината е самоубийствена, защото сме слепи, глухи, примирени и удобни за манипулация, експлоатация и геноцид.

И как да не е така, след като протеста на многократно лъганите медицински сестри е наречен „терористичен акт”. И въобще всеки опит на несъгласните, инакомислещите, нормалните да се противопоставят на статуквото на ГЕ? Б ги обвиняват в преврат, конспирация, опит за смяна на властта и пр.

Всички бушони по веригата — ГЕ? Б от Цв.Цветанов, Н.Димов и пр.

изгьрмяха за корупция, но Б.Борисов винаги е невинен, дори се опитва да блести.

Стана известно, че прокламираните „стабилност” и „растеж” от ГЕ? Б са подкрепени с измама и лъжа от статистиката и от министерския съвет. България няма никакви шансове за развитие с такова нефункционално управление. Това е закриване на обществото и българската нация. И държавата си отива, но ги търпи лъжедемократите да ни заблуждават 30 години.

Властолюбието, алчноста и корупцията на правителството и в частност на Борисов ни мотивират да си мислим, че и коронавирусът ще се използва срещу демокрацията и свободата.

Всеки трябва да е наясно, че създаването на паника, всяването на ужас, насаждането на истерия, прибързаното и без план извънредно положение са все приоми за социална, правна и политическа репресия. И както го е казал

Б.Франклин не трябва да го забравяме „Онзи който жертва основната си свобода за постигане на малка временна сигурност, не заслужава нито свобода, нито сигурност“

Както никой не е против сериозното и отговорно действие срещу коронавируса, така трябва да подхождаме по-сериозно и за демокрацията и свободата, защото коронавируса ще отмине, но едноличната „демократура” да продължи.

Нашето безпокойство за извънредното положение се основава на фактите, че необходимостта му не признава закона, неограничена е властта на управляващия и че това е конституционна диктатура, които задвижват аварийно функциониране на държавните органи. Това обаче по принцип отваря вратите и към произвол. А в нашия случай опасността е очевадна при „демократурата” на Б.Борисов.

В мътни води риба се лови най-лесно. И разбира се от шайката ГЕ? Б надминават най-смелите очаквания. В тези времена в които правителствата на нормалните страни се чудят как да се справят с епидемията и да облекчат положението на хората другарите от ГЕ? Б мислят какво и как могат да завлекат.

Как така от 10 милиарда излишък (преди Коледа) стигнахме до 3 милиарда дефицит( тази сутрин на съвещанието при президента)?!

Правителството на коронагерб- да обясни ясно ,как за около три и половина месеца изчезнаха 13 милиарда?!?!?!

 

За това трябва да имаме предвид и да бдим в условията на извънредно положение основен акцент да е защитата и подпомагане на населението, а не само неговото ограничаване, санкциониране и оставане без доходи.

П.П. „ПОДЕМ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *