Може да излезем по здрави и като икономика и като солидарно общество

КАК БОГОПОМАЗАНИТЕ ТА? ИКАТИ ОС? ЕБ? ЯВАТ СТ? АДАНИЯТА НА БОГОУГОДНИТЕ НАИВНИЦИ
март 24, 2020
Позиция на ПП“ПОДЕМ“ Относно борбата срещу настъпващата пандемия COVID-19
март 24, 2020
Всики

Може да излезем по здрави и като икономика и като солидарно общество

Може да излезем по здрави и като икономика и като солидарно общество

Не е време да подценяваме епидемията, навременните ограничения са наложителни, докато случаите са относително малко, след масовото разпространение на вируса, ще бъде късно и няма връщане назад. И тогава ще платим скъпо, вкл. с човешки животи, а икономиката ще пострада много повече, отколкото от адекватни моментални мерки.Съществува отдавна „План за борба с епидемии в ? Б“

-Управляващото мнозинство в законодателния орган -народното събрание в унисон с беззъбата „опозиция“, категорично отказва да приеме каквито и да са мерки , които да компенсират финансово дори частично селскостопанските производители,гражданите и фирмите след приключване на сагата-коронавирус…

Абсурдно и непонятно- гражданите и фирмите които плащат за съществуването и, да не могат да се възползват от фондовете си а да платят цената на кризата допълнително…

Време е за ревизия от суверена:

-Избягване на каквито и да било финансово-икономически и данъчни механизми за смекчаване , компенсиране на загубите ,не ? е никаква стратегия, а просто управляващите са окрали до такава степен държавата,че всяка компенсация е немислима ,или те се смятат за самодостатъчни и просто мразят народа си и желаят неговата физическа смърт…

И в двата случая гражданите имат моралното и историческо право да предприемат ВСИЧКИ законни действия за смъкване от власт на тези хора,които чрез безотговорното си и вредно поведение умишлено ги водят към фалит,безработица,мизерия и физическа смърт.

-Прилаганите драстичните и твърди мерки срещу заразата, реално водят до създаване на полицейска държава, каквато не е съществувала дори по време на Хитлер…

Да не се използват наличните финансови ресурси на публичните бюджети, които стоят неизползвани – едни милиарди за магистрали, инфраструктури и спортни зали? Така или иначе всичките строежи и ремонти не могат да се завършат тази година и няма смисъл парите да стоят в банки, когато могат да се използват. Да се спрат да изграждат същите за 2.8 милиарда и да купуват и правят масови тестове , колкото и скъпо да ни струват. ? Не може да продължават да твърдят, че от тестовете няма полза. Ако не знаеш размера на проблема няма как да вземеш правилните решения.

Фалшиви новини са техните отчети за това какво е разпростране нието на вируса.Колко са тестваните и какви са резултатите?Кого тествахте ,само вас ли избраните, и с какво?

Индивидуалните защитни мерки трябва да се поощряват по всякакъв начин – два месеца не могат да доставят спирт в аптеките и да произведат маски. Наистина ли е чак толкова сложно един спирт от резерва да стигне до аптеките? Или това е силата на „калинките“.

Къде са лекарствата,и как в извънредна ситуация важат ВЪТ? ЕШНО решение за забрана за разпространение (не за производство и износ-който се извършва и в момента)на хининови и други лекарства помагащи за профилактика и по леко протичане на вируса?

  1. Немислимо е съществуването на държава, в която липсата на елементарни предпазни средства, дори за медиците, се компенсира с помпане на мускули и его между шевни машини и тъкачни станове, с демонстриране на управленска мощ, която произтича от производството на маски, достатъчни за няколко дни.
    Немислимо е съществуването на ? държава, в която Националният оперативен щаб за борба с коронавируса ще научи от болничното легло на футболен бос за медикамент, който светът използва успешно от месеци.И се произвежда само за износ. Уникалния суперменски щаб, който се бори не с друго, а с вирус, повтарям с вирус, а в състава му няма нито един вирусолог? Това е все едно да сложиш най-добрия пожарникар в държавата да ръководи бъбречните трансплантации и обратното.
    3. Немислимо е съществуването на ? държава, която не знае, че 90% от икономиката се представя от малки фирми и свободни професии и допринася? 75% от БВП(Брутния Вътрешен Продукт).
    4. Немислимо е съществуването на ? държава, в която по време на световна криза ще предложи на едрия и средния бизнес да си продаде мерцедесите (на кого) и плати толкова, колкото ако работниците му са на борсата,на разноски на държавата,кое е по лесно съкращаването им или разделянето с мерцедесите?

А на останалите 90 % от икономиката – дребен бизнес и свободни професии(дребни собственици, заведения, работилници, зъболекари, адвокати, таксиметрови шофьори, артисти,…) – НИЩО!
5. Немислимо е съществуването на ? държава, в която с овчедушно възхищение ще се приемат дърводелски разпоредби за сигурност, лишени от критичния минимум интелигентност и които се преправят по същия начин, по който са написани – на коляно.
6. Немислимо е съществуването на ? държава, в която управляващите се бият в гърдите като макаци, заради пристигнали 200 шлема за медици, при необходимост от 100 000, а във Втора градска има два обдишващи апарата, от които единият никога не е работил.А същевременно да се отказва помощ от ? усия,Китай,Куба,Венецуела ,защото ……..
7. Немислимо е съществуването на ? държава, в която правителството ще бъде защитавано от хора с ниска себеоценка , ползващи цялата сила и “красноречие” на посредствеността си, за да оправдае нищетата на положението, в което ни завари тази тежка ситуация.Ние не можем да бъдем убедени в “разцвета”, в който ни е заварила кризата.Дори и при наличието на „факти“ и „новини“ от скорошни изявления (от Коледа) за наличието на 10,2 милиарда излишък в бюджета,както и януарските’20 такива 3,2 милиарда приходи такива още.

Но ще помолим тези, които вярват в него да убедят премиера, комисията МУ и мнозинството в НС, да структурират решения като за разцвет, а не да се разтъпква по шивашките фабрики и да решава складови наличности и производителността на поточните линии. (Това го може всяка бригадирка в средно голяма фабрика.)

Не е време за изпадане в крайни междуинституционални или междупартийни противоречия, каквито самият премиер Борисов неумело и недалновидно провокира с брифинга си днес.

? адев излезе и говори за мерките за решения с кризата с коронавируса, Борисов излиза и два часа и половина говори за ? адев.

Пред общата заплаха трябва да търсим единодействие, но то трябва да бъде около мъдри и премислени решения, около панически мерки и хаотични законодателни решения няма как да стане.

И искаме още веднъж да подчертаем – нека не подценяваме епидемията, времето за ограничения е сега, докато случаите са относително малко; разпространи ли се масово вирусът, после ще бъде късно и няма връщане назад. И тогава ще платим скъпо, вкл. с човешки животи, а икономиката ще пострада много повече, отколкото от наложителните временни ? мерки. Не трябва с думи и действия да насърчаваме безотговорно поведение. Линията на противодействие на вируса е правилна като цяло, но трябва да се анализира и надгражда ежедневно, с по-категорична подкрепа за най-засегнатите граждани.

Не трябва да се поддаваме на психозата насаждана ни с определена цел , разпространявайки снимките с ковчези, с празните легла в залите, които едва ли не ни очакват да легнем там. Всичко е голяма политико-икономическа игра и ще отмине, от нас зависи как и ? по-бързо, така ? че хора да не останат на улицата. Не позволявайте да ви настроят срещу съседа ви, защото си е „уредил“ маска, а Вие, не. Бъдете отговорни хора, но не играйте за техния отбор, защото те това целят.

Трябва твърдо и единно да се противопоставим кризата да не направи бедните по-бедни, а богатите по-богати. Тогава целта на капиталистическия фарс COVID 19 ще бъде изпълнена.

23.03.2020г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ПС на ПП“ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *