УВАЖАЕМИ УП? АВЛЯВАЩИ, ЧЛЕНОВЕ НА ЩАБА И СЪВЕТА И ВСИЧКИ БЕЗЦЕННИ ЛЕЧИТЕЛИ.

НАШАТА П? ОГ? ОЗА ЗА БЪДЕЩАТА ГЕОПОЛИТИКА
април 11, 2020
Коронавирусни размишления ГЕО? ГИ К. МА? ИНОВ 1 Department of Genetics, Stanford University, Stanford, California 94305, USA
април 19, 2020
Всики

УВАЖАЕМИ УП? АВЛЯВАЩИ, ЧЛЕНОВЕ НА ЩАБА И СЪВЕТА И ВСИЧКИ БЕЗЦЕННИ ЛЕЧИТЕЛИ.

УВАЖАЕМИ УП? АВЛЯВАЩИ, ЧЛЕНОВЕ НА ЩАБА И? ? СЪВЕТА И ВСИЧКИ БЕЗЦЕННИ ЛЕЧИТЕЛИ.

Мнозинство сме българите, които смятат за сега, че продължението на ограничителните мерки е успешно срещу коронавируса. Да, ама няма как да не припомним, че в 21-ви век изолацията от цивилизацията се оказа единствения или най-важния цяр срещу коронавируса.Къде са другите мерки на правителството ,за подпомагане на дребния и средния бизнес,на свободните професии,за най-слабите звена в обществото,за бедстващите работещи със заем от заплата до заплата ,умиращи без коронавирус ако не работят?

Ние всички, привърженици на ограниченията се надяваме на откриване на ваксина, осигуряване на тестове и откриване на лекарство за COVID-19.

Да, но според учени от Франция, Англия, САЩ и други евентуална ваксина няма да има налице по-рано от година и половина. Както изглежда по-рано от лятото не може да се надяваме на тестове, а на скорошно лекарство да не се надяваме.

Пак според европейски светила в медицината трябва да се подготвим да живеем с коронавируса до 18 месеца. Излиза, че ако упорито се опитваме да спрем вируса със заключена икономика, без държавна финансова подкрепа до година и половина, тези екстремни мерки на правителството, щаба и съвета ще причинят непоправима вреда.

Точно така, проблемът с прилагането на ограничителните мерки? ще се задълбочава фатално за икономиката и с отрицателни последици за хората. Някои от световните учени, като проф. Филип Томас, проф. Грахам Медли считат, че продължителното затваряне на държавата(нейната абдикация) без финансова подкрепа за бизнеса,може да причини повече страдания на хората, отколкото коронавируса.

Ако мерките обаче се прекратят веднага, тогава вируса най-вероятно ще изникне отново, както и когато най-важните ограничения се вдигнат прибързано.

Пак според европейските медицински светила изходът е да се даде контролирана възможност без жертви да се отворят редица дейности с ограничителни мерки. Нещо повече, дори Италия, Англия и други обявиха, че изготвят план за постепенно разхлабване на ограниченията за финансова помощ при карантиране на бизнеса. А Тръмп заяви – не можем да разрушим страната.

Ако обаче от недооценяване, страх или глупост пропуснем момента на финансовата помощ за затваряне на дейности? на стотици работещи наши фирми, ако не разхлабим финансово някои ограничения по предложение на бизнеса ще стигнем до по-тежки последици.

Ето защо оставете кабинетното говорене на недоказани управленци и дайте възможност на бизнеса да депозира своите планове и мерки , без жертви, бавно и на стъпки.

Иначе никой няма да слуша обяснение при вече платена недопустимо висока цена за разрушената икономика и страдания на хората.

Безработицата, гладът, мизерията ще бракуват всичките ви добри намерения и досегашните действия и най-вероятно протестите и гражданските ексцесии ще са унищожителни.

Оказаната до сега „помощ“ за живот на кредити, пък били те и безлихвени, ще ускори протестната вълна.

Подкрепям изложеното и като Председател на съвета на директорите на? работещо публично акционерно дружество с над 900 човека „Мизия-96“ АД гр. Плевен при строги мерки, слава богу без болни и без необходимата ни държавна помощ.

П.П. „ПОДЕМ“? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? СЪП? ЕДСЕДАТЕЛ:Х? ИСТОФО? ДОЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *