С такова управление България ще изчезне преди прогнозата на Ц? У и Световната банка, т.е. преди 2050 г.

150 години от рождението на ЛЕНИН
април 22, 2020
1-ви май 2020г.
май 2, 2020
Всики

С такова управление България ще изчезне преди прогнозата на Ц? У и Световната банка, т.е. преди 2050 г.

С такова управление България ще изчезне преди прогнозата на Ц? У и Световната банка, т.е. преди 2050 г.

? Не преследваме никакви сензации, но почтеното разглеждане и анализиране на финансово –икономическите мерки на управляващите за преодоляване на короно-кризата показва, че са отчайващи, тъжни, неадекватни и андрешковски зле прекрити за „ползване” от бизнеса и работещите.

На първо място– първите мерки бяха обявени 40 дни, след обявяването на извънредното положение, а стартовата мярка 60/40 беше недействаща /неприложима/, дори мъртво родена, т.е. една тъжна и унизителна история как у нас се създават норми, колко ниска е компетентността на законодателя и предложителя, непознаването на бизнес процесите, нужните средства за оцеляване на населението и пр. И сега мярката 60/40 след многото козметични промени е някаква подкрепа, но не на бизнеса, не на работещите, а залъгалка с цел ? поддържане на заетостта на работниците .

На второ място– предвидените 4,5 млрд. са 1/3 от стандарта на източно-европейските страни, които предвиждат до 20% от БВП за подкрепа на бизнеса. Следователно при БВП 120 млрд. у нас трябва да се осигурят? най-малко 15 млрд.

На трето място– докато в другите държави, отдавна финансираха бизнеса, у нас получаването реално на първите пари? за бизнеса ще стане най-рано в края на април, а по-вероятно е парите, по които и да е програми да не се получат преди средата на май. Никаква плановост или програма, безкрайни проби и грешки.Без ясно очертани правила кой и при какви критерии ще получи подкрепата.

Четвърто– няма никакви шансове бизнеса да се събуди и възстанови след 13.05.2020 год., защото сигналите, които дава държавата са ”Оправяйте се сами”. Както работника,така и бизнеса обаче, не чакат държавата да им осигури доходите, което ? не го е правела и досега, но е необходимо в тази трудна,извънредна ситуация, държавата да излезе от „абдикацията си“ в икономическия живот и да създаде условия за стартиране на предприемачеството. Нашата държава(управляващите) трябва да се концентрира в ? спасяването на националната икономика. Не е време да се кътат пари за „свободни” разхищения, нерегламентирани бонуси и предизборни и следизборни угоявания на администрацията.

Пето– по-голямата част от българската индустрия и износа зависят от европейските и световни пазари. Българското потребление е много малка част от БВП. Ето защо е необходимо ? без авторитарно налагане на ограничителни мерки да синхронизираме нашата икономика с водещите държави, за да не загубим пазарите си както през 1989-1990 год.

Не забравяйте господа управляващи, че ние данъкоплатците гарантираме съществуването на обществото и държавата.

Замислете се коя и каква икономика реално Министерството на икономиката управлява и кога!

 

 

м. Април 2020 г.

П.П.” Подем”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *