На кого да вярвам?
май 9, 2020
ДВЕ СА АЛТЕ? НАТИВИТЕ ДА ОЦЕЛЕЕ КАПИТАЛИЗМА: ЕДНАТА Е МНОГО ЛОША, Д? УГАТА Е ОЩЕ ПО-ЛОША
май 22, 2020
Всики

Достоверно за нашенската пишман „демокрация“

Достоверно за нашенската пишман „демокрация“

В новата българска история досега имаше трима български управници,чиито личности са били издигнати в култ-цар Борис,В.Червенков,Т.Живков.

Култът към всяка личност винаги се корени в пороците на системата на управление и страха на поданиците.

За всеобщо съжаление никога не е имало такова „АЗ“ като Бойковото.Всички по-горе цитирани култови управници са известни като майстори на народняшката демагогия и винаги са подчертавали общността,която представляват.А мъдрецът от Правец винаги започваше с колективното представителство-ние,народът,партията,политбюро,ЦК и пр.

Явно без всякакви резерви и никакви притеснения трябва да прибавим и Бойко Борисов ,който вече се е доказал.

Независимо.че България зае всички последни места в Европейския съюз,Б.Борисов все е невинен,колкото и министри и други бушони да горят.

След като цялата пандемия,карантина,изолация,компенсация,с маски без маски всичко минава само след неговата дума,а той от сутрин до вечер продължава с лакардиите-поучава,плаши,обещава,назидава,поощрява и санкционира и пр.

И продължава,макар да са все по-малко единици вече телезрителите и радиослушателите му,които искат да чуят Б.Борисов и отговорите му.

Съвсем основателно се твърди,че живеем в нашенски вид републиканска монархия,която се иронизира със сравнението с някогашния албански вожд Енвер Ходжа,разговарящ по телевизията сам със себе си,от което не са далеч лакардиите на Борисов.

И е безусловно вярно,че българския абсурд е стигнал до космически висоти защото:

-Едноличният режим на Б.Борисов не се нуждае от нито от парламент,нито от президент,нито от опозиция и някакви „толупи“ и „маргинали“ не могат да му задават въпроси.

-Извънредното положение открои и демонстрира непоносимостта на Борисов и неговите придворни срещу всяка различна позиция.А истерията на властта постави опозицията в „карантина“.

-Всеки опит на Президента на ? ,България ,или някой от опозицията,или въобще човек с друго мнение се посреща на „нож“ от Борисов,Герб и клакьорите дори.А те колко са жалки когато поучават,оценяват,назидават видни представители на обществото и опозиционните партии с измислени доводи и факти е излишно да се коментира.

И така извънредното положение предостави едно неустоимо изкушение пред едноличната власт на Борисов и той се възползва както никой друг,като експерт по всичко и преди всичко „главнокомандващ“.Нещо повече ,часове след „охлабване“ на мерките,по негови думи-ако броят на заразените ескалира,затваряне на всичко отново.

Явно както вече писахме,смисъла на бойковата “демократура“ се състои в управляването с декрети по телевизията и в отсъствие на опозиция и други мнения.

Няма план ,няма програма,както дойде,какво стане,потъването е сигурно.

А ‚демократура“, ознава пълен дефицит на демокрация,на финасов контрол,на контрол от съверена.

Това само потвърждава ? използването на коронаистерията за задържането на протестите на бедстващите и за отлагането на погребението на неолибералния модел на управление и капитализма.

м.Май 2020г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ПП“ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *