РЕСТАВРАЦИЯТА НА МНОГОПОЛЮСНИЯ СВЯТ ВЕЧЕ НЕ ПОДЛЕЖИ НА СЪМНЕНИЯ

КОЛКОТО ГО ИМА ДЪРВЕНОТО ЖЕЛЯЗО, ТОЛКОВА СА ЗАКОННИ ПОДМЕНЕНИТЕ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГЕРБ
юни 8, 2020
ПРОВЕРЕНИ МИСЛИ ЗА ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ УПАДЪК
юни 23, 2020
Всики

РЕСТАВРАЦИЯТА НА МНОГОПОЛЮСНИЯ СВЯТ ВЕЧЕ НЕ ПОДЛЕЖИ НА СЪМНЕНИЯ

РЕСТАВРАЦИЯТА НА МНОГОПОЛЮСНИЯ СВЯТ

ВЕЧЕ НЕ ПОДЛЕЖИ НА СЪМНЕНИЯ

Скоро никой няма да се съмнява в настъпването на третия етап от Гражданската война в САЩ.

Но тук и до края на настоящата статия ще бъдем откровени, което налага да заявим, че бунтовете на улиците няма как да се превърнат в революция. Карл Маркс – мислителят на 20-ти век го е казал „защото няма политически авангард“. Т.е. няма кой да систематизира и организира хаотичните пориви на американските улици.

В настоящите бунтове участват различни представители на американското общество, но никой не стига до социалната система възпроизвеждаща средновековна класова и кастова несправедливост. Да, без съмнение вече се чувства въпиющата неправда в САЩ, произвеждаща свръхбогати и супербедни. Не случайно някои автори пишат, че американския модел не работи дори в САЩ. Така след финала на неолибералния глобализъм, завръщането на многополюсния свят вече не подлежи на съмнения след военно-икономическия ренесанс на Русия, финансовата експанзия на Китай, Брекзита и пр. … С основание можем да потвърдим, че Капиталът достигна своя пореден „висш и последен“ стадий – т.е неолибералния глобализъм. Така американстата система сама се провали, поради своите органични деформации и манипулираната финансова криза през 2008 г.

Затова с пълно основание можем да заявим, че мислителят на 20-ти век Карл Маркс с пълно право описва грабителската природа на капитала.

Да, Карл Маркс с пределна точност, конкретност, яснота и простичко формулира природата на капитала, обричащ човечеството на войни, смърт, страдания и глад. Т.е. натрупването на критична маса от противоречия неизбежно води до взрив. В миналото до революции, а сега до експлоатации на социалното напрежедине, граждански бунтове, безредици като тези в САЩ и в други страни.

От друга страна са съответно репресиите на олигархичната, корпоративна, терористична държава САЩ.

Настоящите катаклизми и граждански сътресения в САЩ поставят огромни основополагащи въпроси:

Първо: Щом тази свръхдържава произвежда войни, расови сътресения, биоконспирации и продължава корпоративно политическите грабежи.

Второ: Наближаващата надпревара за Белия дом на едната писта ще бъде Д.Тръмп без смяна на системата, а на другата писта Джо Байдън потънал до уши в газови и оръжейни далавери и член на Хилари-корпорацията, то би трябвало американстото гражданство да се ориентира правилно.

Защото и расизмът и пещерната социална несправедливост и ограбването на простосмъртните от олигархията ще продължи чрез войни, репресии и арести, пандемии все в името на „националния интерес“ на САЩ. Ако обаче американските щати не прозрат необходимостта от смяна на системата, то те, наследниците на престъпните гринговци си заслужават пещерната социална несправедливост и ограбванетоще продължи не само в Америка.

 

 

м.юни 2020 г.                                                      П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *