РЕСТАВРАЦИЯТА НА МНОГОПОЛЮСНИЯ СВЯТ ВЕЧЕ НЕ ПОДЛЕЖИ НА СЪМНЕНИЯ
юни 12, 2020
КОЙ НЕ ВИЖДА ФАРСА И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИСТЕРИИ НА ОТИВАЩИТЕ СИ НЕОЛИБЕРАЛИ
юли 9, 2020
Всики

ПРОВЕРЕНИ МИСЛИ ЗА ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ УПАДЪК

ПРОВЕРЕНИ МИСЛИ ЗА ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ УПАДЪК

Ако се сравняваме със  стандарта на живот в другите страни в Европа упадъка на България е безспорен.

Ако слушате Бойковците и придворните им медии, както и избраните говорители Биков, Горанов и др. ще трябва да приемете, че има и „друга уж успешна България“. А всъщност „оглавихме“ всички европейски класации като най-изоставащата и изчезваща, топяща се държава.

Целта на настоящата статия е да изясним защо България на всеки 40-50 години преживява кризи, които я сриват до нулата и едва тогава започва оживлението.

Нашият отговор е „защото в България политиката е свързана винаги не с просперитета на нацията, а с жаждата за власт. А дали е така, да проверим.

Властолюбието, властогонството са наистина всадени в душата на неукия български интелигент, т.е. полуинтелигент, че той не може да озапти тази си болест.

Българският политик обезателно свързва властта с министерското кресло, депутатското място, парите, златото, къщи, асансьори, вили, коли и ако може не за своя сметка, а за сметка на партията, държавата, на народа си. А едва ли някой жив българин не съзнава, че това си е духовно падение, че това си е срам и позор. А какво друго са изборните далавери, подмяна на изборните резултати, т.е. изборни „спектакли“ под масата и маймунджилъци по български за пред света и народа ни, че имаме „законно избрана власт“. Но така „избрана“ властта става обезателно безотговорна, управляващия се взема за властелин с неограничени възможности и краят обикновено е трагичен.

И няма друг изход, защото власт която прави всичко за себе си, урежда само своите хора, е с предизвестен фатален край. Много показателен и сходен е случая със Стефан Стамболов – с най-порочните методи на управление тогава, своеволия, гонения и ликвидиране политическите противници, т.е. власт която още в края на 19 век не намери място в България и загина.

До сега никой не показа тези негативни и унизителни насилия, дори имаше българи, които превъзнасяха и преди и сега Стамболов. А никой не коментира защо бе вкаран в гроба с отсечени ръце и разцепена глава. Още същата година партията на Стамболов се разпадна.

Узурпирането на цялата власт, завземането на всички институции със свои хора, превръщането на парламента в нотариат за заверка на правителствените своеволия и нарушения са позора на България и отговора за страхливата българска нация, която не се съпротивлява!

 

м.юни 2020 г.                                                                                                               „П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *