? ЕСТАВ? АЦИЯТА НА МНОГОПОЛЮСНИЯ СВЯТ ВЕЧЕ НЕ ПОДЛЕЖИ НА СЪМНЕНИЯ
юни 12, 2020
КОЙ НЕ ВИЖДА ФА? СА И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИСТЕ? ИИ НА ОТИВАЩИТЕ СИ НЕОЛИБЕ? АЛИ
юли 9, 2020
Всики

П? ОВЕ? ЕНИ МИСЛИ ЗА ПО? ЕДНИЯ БЪЛГА? СКИ УПАДЪК

П? ОВЕ? ЕНИ МИСЛИ ЗА ПО? ЕДНИЯ? БЪЛГА? СКИ УПАДЪК

Ако се сравняваме със? стандарта на живот в другите страни в Европа упадъка на България е безспорен.

Ако слушате Бойковците и придворните им медии, както и избраните говорители Биков, Горанов и др. ще трябва да приемете, че има и „друга уж успешна България“. А всъщност „оглавихме“ всички европейски класации като най-изоставащата и изчезваща, топяща се държава.

Целта на настоящата статия е да изясним защо България на всеки 40-50 години преживява кризи, които я сриват до нулата и едва тогава започва оживлението.

Нашият отговор е „защото в България политиката е свързана винаги не с просперитета на нацията, а с жаждата за власт. А дали е така, да проверим.

Властолюбието, властогонството са наистина всадени в душата на неукия български интелигент, т.е. полуинтелигент, че той не може да озапти тази си болест.

Българският политик обезателно свързва властта с министерското кресло, депутатското място, парите, златото, къщи, асансьори, вили, коли и ако може не за своя сметка, а за сметка на партията, държавата, на народа си. А едва ли някой жив българин не съзнава, че това си е духовно падение, че това си е срам и позор. А какво друго са изборните далавери, подмяна на изборните резултати, т.е. изборни „спектакли“ под масата и маймунджилъци по български за пред света и народа ни, че имаме „законно избрана власт“. Но така „избрана“ властта става обезателно безотговорна, управляващия се взема за властелин с неограничени възможности и краят обикновено е трагичен.

И няма друг изход, защото власт която прави всичко за себе си, урежда само своите хора, е с предизвестен фатален край. Много показателен и сходен е случая със Стефан Стамболов – с най-порочните методи на управление тогава, своеволия, гонения и ликвидиране политическите противници, т.е. власт която още в края на 19 век не намери място в България и загина.

До сега никой не показа тези негативни и унизителни насилия, дори имаше българи, които превъзнасяха и преди и сега Стамболов. А никой не коментира защо бе вкаран в гроба с отсечени ръце и разцепена глава. Още същата година партията на Стамболов се разпадна.

Узурпирането на цялата власт, завземането на всички институции със свои хора, превръщането на парламента в нотариат за заверка на правителствените своеволия и нарушения са позора на България и отговора за страхливата българска нация, която не се съпротивлява!

 

м.юни 2020 г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? „П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *