КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗАДАЧИ ПРЕД БСП ЗА ИЗБОРНА ПОБЕДА, ЗА СМЯНА НА МОДЕЛА

КАК УЖ МЪДРИЯ НИ НАРОД И САМОДОСТАТЪЧНАТА   ОПОЗИЦИЯ ПОЗВОЛИХА ЕДИН ПРИМИТИВ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИМПЕРАТИВ
септември 2, 2020
ПОЗИЦИЯ на НК на ПП“ПОДЕМ“ По приетата от Европейския парламент резолюция – „B9-0309/2020 Резолюция на Европейския парламент относно принципите на правовата държава и основните права в България“
октомври 10, 2020
Всики

КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗАДАЧИ ПРЕД БСП ЗА ИЗБОРНА ПОБЕДА, ЗА СМЯНА НА МОДЕЛА

КОИ  СА  НАЙ-ВАЖНИТЕ  ЗАДАЧИ  ПРЕД  БСП  ЗА

ИЗБОРНА   ПОБЕДА

 

 

ПЪРВАТА е деескалация на вътрешното политическо напрежение, а иначе казано ще започне ли лов на вещици или ще се постигне вътрешна консолидация за да се даде ясен знак за готовност да управлява БСП.

Разделението в БСП беше явно и между някои членове отношенията са все още враждебни.

Вътрешните избори са голям, сериозен успех за БСП и трябва да се доброто начало на оздравителния процес в партията, който връща властта при нейните членове. Така БСП демонстрира повече демокрация с прекия избор, отколкото от избора на конгрес. Но трябва да продължи укрепването на вътрешно партийната демокрация, за да е желана управленска алтернатива. Не трябва да се забравя, че повечето от вътрешно партийните битки не са донесли нищо полезно за БСП. Би трябвало традиционния вътрешно партиен рефлекс да заработи и БСП да се събере, да загърби вътрешно партийните противоречия и да насочи усилията си към външния опонент.

ВТОРАТА задача е нова, различна коалиционна политика за привличане на повече съмишленици, съюзници и приятели. Всеобщо е мнението, че за 31 години БСП почти не е имала успешна коалиционна политика с изключение на президентските избори.

Не са малко политическите вождове, които повтаряха, че БСП е единствената левица, че без БСП няма левица, а голяма част от напусналите БСП са разочарованите от липса на социалистическа лявост в тази партия. Нещо повече, някои последователи на Първанов прегърнаха либералния модел и убеждаваха, че това е оцеляване на БСП. Ако БСП иска „Обединена левица“ ще спре да се именува „БСП за България“ и да зачита другите участници.

Необходима е реална, морална и политическа равнопоставеност за да се постигне обединение около обща програма за развитие на България и тогава ще имаме шанс за успешно представяне на парламентарните избори.

Вместо да сме едни срещу други е решаващо да се оцени факта, че всички имаме определено политическо присъствие в политическия живот и конкретно обществено влияние като публични и доказани фактори.

Сега вече не е време да търсим виновниците за разпиляване на левия вот, а да консолидираме повече участници за премахване паразитното, криминално управление на Борисов. Но без предателите на лявата идея и виновните за третата национална катастрофа.

 

Нашата основна цел трябва да е връщане центъра на властта в парламента. Не трябва да допускаме повече премиерска, а парламентарна република, в която върховенството на закона да е над всичко и Народното събрание наистина да упражнява контрола над правителството.

Положителната тенденция в предходните избори, както и мощния кредит на доверие за Корнелия Нинова може да бъдат защитени само с победа на парламентарните избори.

 

 

септември 2020                                                                            П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *