ПОЗИЦИЯ на НК на ПП“ПОДЕМ“ По приетата от Европейския парламент резолюция – „B9-0309/2020 ? езолюция на Европейския парламент относно принципите на правовата държава и основните права в България“
октомври 10, 2020
П? ОТОКОЛ ОТ ЗАСЕДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ КОМИТЕТ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПА? ТИЯ “ПОДЕМ” НА 10.10.2020 г. /извлечение/
октомври 16, 2020
Всики

ЗА ОТВЕТНИЯ УДА? НА БЕДНИТЕ С? ЕЩУ БОЙКОВЦИТЕ

ЗА ОТВЕТНИЯ УДА? НА БЕДНИТЕ С? ЕЩУ БОЙКОВЦИТЕ

Несъмнено „лошия човешки материал“, т.е. главно бедните, пенсионерите и инвалидите ще са политическите гробокопачи на ГЕ? Б и опитомените „патриоти“. Заслужено ще е заради антисоциалната политика на управляващите и защото изостанахме в сравнение с всички европейски държави. Бедстващите бедни в България и прокудените по света българи няма да простят на уж управляващите. А да не говорим за инвалидите с пенсии по-ниски от разкладката на кучетата в общинските кучкарници.

Според световната банка глобалния Covid-19 ще тласне 71 милиона в крайна бедност. За България, както всички бедни страни корона вируса е повече финансов шок, отколкото здравословен. Не е доказано и никой не знае защо, но в бедните страни включително и в България, смъртните случаи от Covid-19 са занижени. Но фактите са безспорни и смъртността в бедните страни е далеч под тази в западните страни. Най-вероятни доказателства са, че бедните страни обикновено имат по-младо население и повече живот в природата. Никой не може да оспори и факта, че при наложения геноцид възрастното население, т.е. повече наши родители и прародители са измрели преди пандемията. А това живите няма да простят на ГЕ? Б и присъдружници. Протестите недвусмислено показват, че българите масово не вярват на автокрацията на Б.Борисов, не се страхуват и докрай ще преследват оставките на управляващите. Подкрепяме ги и ние участваме на протестите.

Несъмнено стана ясно за бедните работещи, за безработните, инвалидите, че управляващите не мислят и не действат за излизане от бедстващото положение. А следствие на корона вируса стотици хиляди семейства изпаднаха в крайна бедност и повечето от тях нямат шанс да се възстановят.

Определено можем да оценим, че освен 50 лв. за пенсионерите и то до края на мандата на управляващите и обещания за 2021 г. нищо сериозно не се направи за бедстващите.

Нито една стъпка няма в здравеопазването на най-уязвимите бедни и инвалидите, които живеят в крайна бедност.

За разлика от всички европейски страни само в България финансова помощ за бедните нямаше, при положение, че угояването на държавната администрация не беше намалено. За това Б.Борисов не ходи на работа, а пазарува гласове публично по села, паланки и строителни обекти.

Та за това и ние още веднъж заявяваме – на следващите парламентарни избори бедстващите избиратели няма да пропуснат възможността да накажат бойковците.

 

София? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ПП“ПОДЕМ“

октомври

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *