Що е то парламентаризъм и има ли почва у нас?
април 1, 2021
ПП“ПОДЕМ“ се регистрира за участие в изборите за народни представители на 11 юли 2021г. на
май 24, 2021
Всики

ЗА ПОДМЕНЕНАТА ЛЯВОСТ НА СЕГАШНИТЕ ЛЕВИ

ЗА ПОДМЕНЕНАТА ЛЯВОСТ НА СЕГАШНИТЕ ЛЕВИ

Сблъсъкът през втората половина на ХХ век беше противопоставянето на лявото срещу дясното.

Но както вече писахме сегашната разделителна линия е между неолибералния глобализъъм и политиците на националната държава. За лява политика няма място след победата на САЩ в студената война.

Умишлено лявата политика беше изтласкана и подменена от глобалистките кръгове по цял свят. А у нас политици като Г.Първанов и много други налагаха неолиберализма като уж прикритие на социалистическата партия. Така уж като прикритие за оцеляване социалистическите партии бяха инсталирани на социалдемократически релси, в някои соцстрани дори изчезнаха от политическите терени.

Няма как да възприемем изцяло и политиците за национална държава, защото няма ясна позиция за защита на националните интереси при налагането на евроатлантическите разпореждания и своеволия.

А лявата политика не получава достатъчна подкрепа, защото не показва нов, справедлив път за развитие на обществата. ? азликите между високите и ниските доходи са 8,2 пъти, т.е. огромни са неравенствата. Недостатъчното доверие и подкрепа на сегашната лява политика ще продължи докато съставните партии от Партията на европейските социалисти продължават да бъдат всъщност истински социалдемократи.

Проблемът тук не е в названието или в ценностите на социалдемокрацията, а в продължаващата подмяна на социалистическата лявост, в игнорирането на същностни призвания на социалистите. Време е да спрем тази зле прикрита подмяна на социалистическите ценности със социалтарикатски хватки, защото последствията са:

 

На първо място:Това е отказа от подкрепа и защита хората на наемния труд – нашата работническа класа. Българските хора на труда са в пъти по-ниски заплати и в много пъти по-ниски заплати в Европейския съюз.Техните права са табу за политици и профсъюзни деятели.Забравени и изтрити от законодателя. Забравихме ли, че те са нашия потенциал от избиратели? Съдбата ни са хората на труда!Наши членове и симпатизанти. Нашето вечно попълнение!

 

На второ място: Недостатъчно е въздействието на левите за подобряване съдбата на неравностойните български страдалци.Дори е закрита ? агенцията и умиращите без донорство са изоставени на произвола, сякаш те нямат държава и политическа формация която да се погрижи за тях.

 

На трето място: Няма конкретни мерки за активни инвестиции в индустрията, от където ще дойдат новите живи пари и новите работни места.Бюджета дело на хората на труда се използва(харчи) за проекти с бърза и неконтролируема усвояемост.

 

На четвърто място: Много по-активни трябва да сме за инвестиции в зеленчукопроизводството, овощарството и особено в животновъдството, за да осигурим с родно производство българските граждани. Спешно трябва да възстановим преработващата промишленост за да изнасяме отново готова продукция, а не селскостопански суровини.

А екологичното производство бързо ще промени съдбата на хората в малките населени места.

БСП за България има достатъчно конкретна визия с перспектива над 10 години, която не е необходимо да преповтаряме тук. Остава да я претвори в действителност с политическа воля.

 

 

м.април 2021 г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *