За колониалното робство, двойните стандарти, самозваните ментори,които са западната “култура” на грабежа

Диспут по БН? -Хоризонт
юли 2, 2021
Какво да се прави?
септември 13, 2021
Всики

За колониалното робство, двойните стандарти, самозваните ментори,които са западната “култура” на грабежа

За колониалното робство, двойните стандарти, самозваните ментори,които са западната културана грабежа

?

Формално деколонизацията завърши след Втората Световна война. Но само формално, защото западните държави упражняват влияние, безжалостно експлоатират бившите си колонии, корумпират местния елит, дирижират преврати, поддържат постоянен хаус “без всякакъв ред”.

Потвържденията са безброй, но думите на американския учен Самюъл Хънтингтън са безспорни – западът чрез господство, насилие, брутални зверства и геноцид са историческия архитект на модерния колониализъм. И всички тези западняци ще ни учат, ще ни назидават и ще продължават да ни гледат като източни народи – второ качество”. Франция щяла да ни учи на равенство и братство, Холандия щяла да ни учи на толерантност, Германия ще ни учи на недискриминация и пр. А Източна Европа е много повече Европа като дух, ценности и морал.

? ? ? ? ? ? ? За никого не е тайна, че изграденото в Западна Европа в по-голямата си част е върху богатствата ограбени от колониите и нечовешкия робски труд. Има ли кой да отрече, че западните колониални империи с насилие и грабежи натрупаха богатствата си. Както се вижда с просто око западната културана грабежа, защитавана като цивилизаторска мисия е вкоренена в манталитета и нравите на западните елити. Какво друго е самообявяването за монополисти на Европейските ценностии безпардонно да командват, контролират и напътстват туземнаИзточна Европа.

? ? ? ? ? ? Едва ли има български гражданин, който да не е прозрял подчиняването на България, завземането на нашата територия с единствената цел – експлоатация и извличане на ресурси. Така, че каквито и избори да правим, каквато и промяна да преследваме шанса ни е нищожен.

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Жестока е оценката на П.П.“Подем“, но е вярна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *