Светът през 2022г. (Виждане на ПП „Подем“ по глобалната международна ситуация)

Новият световен ред и българската суверенност, независимост и самостоятелност
март 5, 2022
За най-голямата глупост на Европейския съюз в търговската история
май 14, 2022
Всики

Светът през 2022г. (Виждане на ПП „Подем“ по глобалната международна ситуация)

Светът през 2022г.

(Виждане на ПП „Подем“ по глобалната международна ситуация)

Световно историческо значение за ХХ век имаха преди всичко – Великата Октомврийска социалистическа революция, създаването на ССС? и неговата Победа във Великата Отечествена и Втората световна война, формирането на социалистическата система. В продължение на десетилетия бе даден шанс на труда, социалното равенство, недискриминацията. Колониализмът капитулира. Юрий Гагарин покори Космоса. Мирът и сигурността имаха своите гаранции. Социализмът бе пътеводна звезда.

В края на миналия век настъпи реставрация на капитализма в значим ареал на планетата. Това доведе до множество войни и интервенции, до настъпление и безчинства на капитала. Законът за международното равновесие бе взривен от еднополярния свят на САЩ. Суверенитетът и мирът останаха без гаранции. На международната сцена властваше Диктаторът, заобиколен от умилкващи се сателити. Неговата „изключителност“ донесе глобални беди и престъпления срещу човечеството.

? еставрацията обаче винаги е била временно явление. Ходът на историята – напред и нагоре – никой не може да спре. САЩ ще имат почетно място в новия свят, само ако кардинално се променят, само ако се научат да живеят в равновесен и равноправен, в справедлив и солидарен свят.

Стартиралата на 24 февруари т.г. Специална военна операция на ? усия, след не много време, ще бъде сравнявана по своите исторически последици с Великата Октомврийска социалистическа революция, защото тя трасира установяването на принципно нов световен ред. ? ед без сателити и без властелини. ? ед, при който всяка държава получава преимущества и сигурност. Дълбоко символно е, че всичко това става в навечерието на 100-годишнината на ССС? . За пореден път ? усия прави саможертва за доброто на всички останали. Операцията на Кремъл е уникална в много направления, включително с приоритета си за защита на мирното население.

Специалната военна операция на ? усия съвсем не е начало на война срещу Украйна, а е продължителен край на безумната война на САЩ и колективния Запад срещу самото съществуване на ? усия. Западът със своя империалистически ген силно преигра като от три десетилетия избра Украйна за свой плацдарм и неизбежно ще получи своето Ватерло. Не може безнаказано да блудстваш в дебрите на руската идентичност, да посягаш с мръсни ръце върху триединството на един от системните народи. САЩ и НАТО са неадекватни! Те ослепяха за руските мирни предложения от 17 декември 2021г. и не ревизираха (не свалиха) обсадата си на Москва.

Истерията с масираните военни доставки, с безброй военни съветници и наемници от всички ниши на колективния Запад за техния клоун и „сламен човек“ – Зеленски, говорят за геополитическо заболяване от последен стадий. Нацистка и милитаристка Украйна няма абсолютно никакво бъдеще. Бъдеще ще има само онази част от Украйна, която е суверенна, неутрална, демилитаризирана и денацифицирана.

Някои още не са проумели неизбежните глобални последици от краха на агресивната политика на САЩ и колективния Запад срещу ? усия и разумния свят, който е над 9/10 като държави и население на Земята:

Първо. Окончателен разпад на еднополюсните международни отношения и формиране на нова международна система – силно регионализирана и демократизирана. Глобализмът и неолиберализмът стават анахронизъм.

Второ. САЩ престават да са военно неуязвими. ? уски ракети на суша, по море и под море ще са наблизо. САЩ ще бъде магнит и за нарастващия китайски военен потенциал. Когато заплахите са взаимни те се неутрализират.

Трето. Китай, ? усия и огромна част от т. нар. неприсъединили се страни, включително Индия, ще изпълняват ролята на мирен щит на новия равновесен световен ред. Китайската инициатива „Един пояс – Един път“ ще придобие реално планетарно измерение.

Четвърто. Окончателно демонополизиране ролята на вече фиктивния долар за сметка на юана, рублата и други национални валути. Изграждане на нова финансова система. Обезценяване ролята на МВФ и Световната банка.

Пето. Мрачна перспектива за ЕС, ако не се реформира и не се преориентира. От ситуацията в Украйна най-губеща е американизираната Европа, която все повече губи своя морален компас.

Шесто. ? усофобията като форма на извратен съвременен нацизъм е обречена. САЩ и Западът съхраниха и възродиха остатъците и символите на нацизма от Втората световна война и ги използват като ракови разсейки в свой интерес. Това е самоубийствена и международно наказуема политика.

Седмо. В новите реалности България ще оцелее само ако е налице животоспасяваща доза разум и държавност, която да вземе връх над слугинажа.

XXI-ят век започва истинското си летоброене от 2022г. Всяка държава следва да направи своя съдбовен избор – или да се впише в новия световен ред с действащо международно право и международен морал, или да остане в плен на отмиращия еднополюсен свят.

13.04.2022г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ПП“ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *