? Е Ш Е Н И Е на политическото ръководство на партия“ПОДЕМ“ във връзка с избори 02.10.22г.
септември 18, 2022
SOS за външната политика на България
ноември 24, 2022
Всики

П? ИЗИВ на ПП „ПОДЕМ“

П? ИЗИВ

на ПП „ПОДЕМ“

 

Лявото у нас спешно се нуждае от нов мащабен социалистически проект, който обединява максимална палитра от леви партии, леви организации, леви личности. Проект, който включва повечето нюанси на лявото, екологичното, родолюбивото и гражданското начало в страната. Обективно е необходим идейно-политически съюз – Леви Обединени Сили на Труда (ЛОСТ). Съюз от равноправни участници с ядро БСП. ? ъководството на Столетницата трябва да проумее, че социалистите извън БСП са мнозинство. Чувствително мнозинство не само като електорат, но и като дълбока убеденост.

Задача над задачите е преучредяването и консолидирането на автентичен ляв политически субект върху историческите корени и благоевското начало от 1891 година. Верността към Бузлуджа и Дядото е базова гаранция за бъдещето на България, за чиста и свята лява идея, лява политика.

Новият мега национален политически субект следва да се роди на Обединен партиен конгрес още през 2023г. Той трябва да е закърмен с нашата над 130-годишна памет, да олицетворява и развива актуалната лявост в света, Европа и у нас. Обединени ще бъдем непобедими.

Авангардната роля на Лявото изисква единство между философията и политиката на Левицата. Честите разминавания тук обезличават цивилизационното превъзходство на Лявото. Затова не трябва да има отстъпление от основните характеристики и от основните ценности на лявата философия.

След като сърцето бие отляво, то и главата следва да мисли и гледа наляво! Без да се допускат безпринципни комбинации с десницата и военнолюбците. Светът вече е многополюсен, а значи, че и капитализмът не е последната дума в човешката история.

ПП „Подем“, заедно с другите леви сили, е готова да работи за новия социалистически проект – ЛОСТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *