Левите, явете се веднага в строя!
септември 8, 2023
В навечерието на изборите – Евроклошарите на континента
май 3, 2024
Всики

1-ВИ МАЙ

Мир! Труд! Достойнство!

На този светъл празник на труда ние, представители на леви, патриотични и екологични организации, движения и граждански сдружения, изразяваме нашата признателност към всички, които в продължение на много десетилетия бяха в челните редици на борбите за правото на труд, достойно заплащане, синдикални права и социална справедливост!
Трудът е основа на благосъстоянието и просперитета на българския народ, затова днес отдаваме заслужена почит към постиженията и приноса на работещите във всяка сфера на икономиката и обществото. Заедно с това потвърждаваме нашия неотменим ангажимент да бъдем рамо до рамо с всеки трудещ се в защита на неговите трудови и социални права, свободна воля и справедливо възнаграждение.
Хората на труда са нашата сила! Ето защо ние сме решени да създадем условия за обучение и развитие на всички трудещи се и да се борим срещу всички форми на експлоатация и дискриминация. Само чрез съвместни усилия и координирани действия на политически партии, обществени организации и синдикати можем да осигурим необходимите социални гаранции и да утвърдим принципите на социална справедливост в нашето общество.
С поглед към бъдещето, ние ще се стремим да развиваме национална икономика, която създава нови и високоплатени работни места и гарантира устойчиво развитие.
Всичко това е възможно, само ако България, Европа е светът живеят в мир, стабилност и разбирателство. Обединени отправяме своя призив за прекратяване на военните конфликти, за международни отношения, основани на сътрудничество, диалог и върховенство на международното право.
Днешният ден е повод да споделим и нашата дълбока тревога от посоката на развитие на България, от безпринципните управленски сглобки, сплотявани единствено от овладяването на властови позиции за лични и партийни цели, от липсата на дългосрочни приоритети за възходящо развитие на страната и за повишаване на благосъстоянието на гражданите, от корупцията, залагана в законите, приемани от загубило всякаква легитимност и уважение Народно събрание.
Обединяваме нашите сили, за да кажем ясно и високо – алтернатива има! Лява, патриотична, национално отговорна алтернатива на хора, партии и организации, които отхвърлят властта на паралелната държава и са готови да вложат цялата си енергия, за да изтръгнат България от хватката на задкулисието и да я върнат на българските граждани.
Алтернатива, която поставя на първо място очакванията и стремежите на хората, която ще изгради социален щит пред уязвимите ни сънародници, ще защити децата на България като гарантира израстването им като здрави, образовани, уверени и пълноценни българи, ще пази околната среда и плодородната българска земя за бъдещите поколения. Тази алтернатива ще върне достойнството на родината ни на международната сцена, ще ни направи уважаван член на семейството на европейските народи, ще постави разума в основата на всяко решение.
Обръщаме се към всеки български гражданин да изостави апатията и разочарованията и да обърне поглед към тези политически формации, които никога не предадоха своите избиратели, не се поддадоха на изкушения и заплахи, които устояха на системните опити да бъдат задушени и изпратени в политическото небитие.
БСП и нейните партньори се изправят със самочувствие и увереност, че заедно, с подкрепата на борбения български народ, могат да изградят една различна България.
За достойна България в мирна Европа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *