1-ВИ МАЙ
май 1, 2024
Всики

В навечерието на изборите – Евроклошарите на континента

В навечерието на изборите – Евроклошарите на континента

Иван Генов

доктор по международно право

 

Един от най-древните и автентични европейски народи с ценностен културен принос – българският – за броени години бе декласиран от своя псевдоелит като евроклошарят на континента.

Към нас нямат респект, имат съжаление и ни сочат за отрицателен пример. Употребяват ни и ни захвърлят. Третират ни като просяци. От субект са ни превърнали в незначителен обект на европейската политика. По-рано, до преди четири десетилетия не беше така!

Как пред очите ни се случи тази деградация по родна и външна рецепта? Изброявам:

  1. Отказ от суверенитет, от българска идентичност, от себе си. Ставаш държавата „Yes“, т.е. квази държава с леко поведение, надзиравана от Посолството.
  2. Прегръщаш ролята на блуждаеща пионка в ЕС, след като го възприемаш като пореден окупационен щат на Америка. Троянските мулета не са на почит. Нито пък онези, които се кръстят в Урсула, Борел и Мишел.
  3. Демонстрираш благодарност за униженията вместо да си непримирим и с характер. Имам предвид – полу никакъв Шенген, отлагателно евро, миграционно гето, дискриминационно отношение по основни въпроси на европейската политика.
  4. Съгласието да си настървен натовски коридор за войната в Украйна, което те превръща в легитимна цел.
  5. Да разчиташ на ВПК като на най-важния сектор на националната икономика, като бюджетен мега спонсор. Да се гордееш, че си европейски лидер по доставки на боеприпаси на шизофренния Зеленски.
  6. Да си форпост на западната русофобия и да взривяваш генетични международни връзки.
  7. Една четвърт от населението да напусне страната и да избере чужбина за свой дом за препитаване и себедоказване.
  8. Корупцията и лъжата да получат ранг на държавна политика. Посредствеността да доминира. Мутрите и кюлчетата да управляват. Съдебната система да е пленена.

… И още, и още. Превърнаха ни в клошарите на Европа. Има ли изход? Да, има! Още на времето Чарлз Дикенс на висок глас беше заявил: „Моята вяра в управляващите, казано изобщо, е нищожна. Моята вяра в управляваните, казано изобщо, е безкрайна.“

Изборите са шанс. Масовите протести – още по-голям шанс. А мирната Евро и Национална революция са решаващият шанс!

София                                                                                                       ПП“ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *