ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ИЗПИТАНИЕ НА БЪЛГА? СКИЯ НА? ОД СЛЕД 1300 ГОДИНИ ВЪЗХОДИ И ПАДЕНИЯ
юли 27, 2019
Днес преди 128 години е създадена Б? СДП.
август 2, 2019
Всики

НАШАТА БО? БА С? ЕЩУ КАПИТАЛА, МОНА? ХИЯТА И ОЛИГА? ХИЯТА

Син съм на достоен антифашист с две смъртни присъди, командир на Първа чета и зам.командир на отряд „Дядо Вълко“.

Нито за миг не съм спрял да вярвам и да работя за справедливата, хуманна, национално-отговорна кауза – социалистическата идея. Както и днес смятам, че това е най-справедливото и успешно развитие на обществените отношения.

Когато си отиваше от този свят, аз не разбрах докрай недоволството на баща ми – защо се неглижира антифашистката борба, защо се дава път на авторитаризма, защо се загърбва християнството, а православната църква се анатемосва, дори се санкционират антифашисти уважаващи или вярващи в нашата църква. Да, тези и още други грешки се допуснаха. Но каква е равносметката с престъпленията, без да броим погребани и непогребани жертви, колко са удушените, удавени, обезглавени, разстреляни без съд и присъда, включително деца, жени и старци.

Ако разгледаме събитията между двете световни войни ще установим безусловно, че кървавите разправи не са в полза на управляващата тогава монархия. Отдавна беше време да се вразумим като нация, но особено сега е важно, когато ни е отредено от евроатлантическите началници на обречени за изчезване до края на настоящето столетие.

Вместо това под диктовката на НПО-тата на Сорос и „Америка за България“ управляващите, респективно Министерството на образованието не зачитат академичната умереност и неутралност в учебниците, а налагат идеологизиран, сектантски прочит на българското минало. Напълно враждебно!

Така според днешните марионетки в управлението „лявото движение в България е престъпно и терористично“, а дясната реакция, монархията и олигархията са представители на „законната власт и цивилизацията“. И разбира се най-много се залага на атентатът в „Св.Неделя“ и Народния съд. Да, атентатът в „Св.Неделя“ е мрачен епизод за България, но жертвите от акцията са над 10 пъти по-малко в сравнение с убитите в потушаване на Войнишкото въстание, Септемврийското въстание, Преврата на 9 юни 1923 г. срещу законното правителство на Стамболийски, както и режима на Ал.Цанков – кръволока, който е ликвидирал по особено жестоки начини стотици опозиционери, които са били не само комунисти. Сред тях се нареждат поетите Гео Милев, Христо Ясенов, Сергей ? умянцев и много други.

Именно през периода 1923 и 1944 година от „законната власт“ на Кобургите е унищожен цветът на нацията, не от народния съд след 09.09.1944 г., когато са наказани знаковите военнопрестъпници, които са издавали заповеди за рязане на глави, убийства на деца, палежи на домове и пр….

Как да подминем ЗЗД налагащ жълти звезди за евреите и предоставящ награди за предадени или убити опозиционери.

Не можем да пропуснем и пакта за присъединяване на България към ? айха и обявената война на САЩ и Англия, които бомбандират страната ни и убиват хиляди мирни българи.

Дали ще напишат някога официално българските коленопреклонни марионетки, че нашите борци от антифашистката съпротива са терористи, шумкари. Едва ли. Защото навсякъде на запад те са уважавани и почитани за приноса им в общата борба срещу ? айха, както и никоя западна държава не е оспорвала справедливостта на Народния съд.

Ето така публично и евросолидарно излиза, че терористична е била не лявата съпротива, а властта на Кобургите и техните измекяри – олигарси, правителства, партии. Така, че безусловно всички опити да се внуши на новите български поколения за уж ужасното комунистическо минало, все повече се проваля и това тревожи евроатлантиците с основание. Младите хора все повече проумяват истината за миналото и настоящето, което се вижда от проучване, че 40 % от младите хора до 28 години смятат периода на социализма от 1944 г. до 1989 г. по-добър от „демокрацията“. Така, че колкото и да са повлияни, зомбирани и заблуждавани нашите млади българи си носят българския ген и не само проумяват и проглеждат за истината, но и разобличават манипулацията и лъжите.

Май всички сме наясно за вините за двете световни войни. Първата беше заради колониалните мераци на Англия и Франция. А втората заради огромното желание на олигархията да се ликвидира социалистическата алтернатива в Съветска ? усия чрез английски и американски капитали за оръжията на Хитлер.

С чия жестокост беше хвърлената атомна бомба над Хирошима? Кой предизвика неофашистките преврати в Чили, Индонезия, Доминиканската република, Гватемала, Боливия, Бразилия, Конго и в още десетки държави по света?? Кой свали легитимното ляво правителство на Испания и наложи диктатора Франко, също и в Чили? Кой организира икономическата блокада на Куба и над 500 опита за покушение на Фидел Кастро? След Втората световна война, кой организира удара срещу Европа чрез Арабската пролет, агресиите срещу Ирак, Сирия и Либия?

Кой създаде „Ал Кайда“ и „Ислямска държава“?

Кой финансира неонациския Майдан в Украйна, намесата във Венецуела, санкциите срещу ? усия и разполагането на военни бази срещу ? усия на Западните Балкани и пр. …

Едва ли са изброени и половината от греховете на Североамериканската олигархия и Европейската неолиберална марионетна политика.

На 75-та годишнина от 09.09.1944 год. да си спомним, че социализмът и комунизмът са радикално продължение на марксизма.

А фашизма е рожба и продължение на капитализма. Известни са топлите отношения на нацистите с европейския и американски капитал.

Нека бъдем достойни продължители на делото на нашите предци от времето на Дядо Благоев. А ще бъде повече от достойно, ако на предстоящите местни избори на 27 октомври 2019 година спечелим много повече общини отколкото на Евроизборите 2019 г. Видя се на предходните избори, че там където се обединиха левите сили и пострадалите от „демокрацията“ успяхме в 60 общини.

Срещу дивия български капитализъм, срещу полуфеодалното управление на ГЕ? Б, срещу ликвидацията на нацията, срещу угояваната администрация, можем да успеем на предстоящите местни избори на 27 октомври, ако най-после се обединим леви и най-пострадалите прогресивни сили – хората на наемния труд, малкия и среден бизнес, младите хора и смазаната недостойно армия на пенсионерите. Не чакайте никой да ви води, а излезте и гласувайте.

В противен случай ще си заслужим оценката на „лош човешки материал“ и ще оставим на нашите поколения незавидна участ без род и родина, пръснати по целия свят.

Тридесет години разпад, ликвидация, приватизация, концесии, демагогия, престъпления, корупция, миграция и тази псевдодемокрация ни стигат отдавна вече!

П.П. „ПОДЕМ“

СЪП? ЕДСЕДАТЕЛ:? Христофор Дочев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *