170 години от рождението на патриарха на българската литература .
юли 9, 2020
ЗА ГОЛЯМАТА ИЗНЕНАДА НА МУТРИТЕ И МАФИЯТА
юли 29, 2020
Всики

Греховете на болното общество

Греховете на болното общество

– отношения без морал

Гневът и неудовлетворението във всеки от нас извират от един източник: ние не сме овластени да създаваме правилата и законите, според които да живеем, а сме поверили това на някакви самопровъзгласили се за ментори на народа.С разпадането на моралните свръзки, договорното общество само ще се ликвидира, тъй като членовете му вече се подчиняват на законите,не по силата на някакво морално задължение, а заради принудата на закона.Един народ трябва да съществува и да се развива, създавайки и обновявайки постоянно сам себе си – с помощта на онази морална сила, която обединява в едно волята на отделните му граждани. Това обаче не може да осъществи, ако чакаме някой друг да твори законите вместо нас.

– политика без принципи

Това е ефектът от липса на автентично лява партия. Без лява партия, няма защита на социалните и хуманитарни устои, на ход е бруталността на неограничения капитализъм. Липсата на принципи се запълва от идеологии и символики,проповядващи индивидуализъм.  Без нея, няма как да се създаде колективно съзнание и оттам доверие в обществените мерки или чувство за солидарност – още повече, че профсъюзите са слаби и следват модела на бизнес отношения.

Съпоставете политиката на десните партии. ЧАСТНОТОО и само ТО !

Никакво държавно повече! Либерализъм и частна инициатива, държавата да не може да се меси в нея. Да не взима участие в икономическият живот.

Коя дясна партия,ГЕРБ,НФСБ,ДА БГ,СДС,ВМРО,НДСВ,БСДП и др., дори споменават за такъв план или само ви разказват предизборно приказки от 1001 нощ.

Кой частник направи цялостен държавен план, поне в един икономически сектор,

в земеделието, в здравеопазването, в образованието науката и културата?

Домусчиев ли, Златев ли, Гергов или Божков, Бобоков или Ковачки, Донев или Арабаджиев, Банев, или който и да е ЧАСТЕН консорциум?

Прокуратурата „съобщава“  като страничен наблюдател ,стряскащите цифри, че от страната ни изтичат милиарди лева навън, не остават в държавният бюджет, всички са от сивата икономика от горепосочените ,не са от нас/вас. Всяка година само от не плащането на ДДС не влизат в НАП 8-10 милиарда лева, защото в тази държава на власт са десните престъпници – снабдени с власт от …нас.
Никога няма да съборят  МОНОПОЛИТЕ и картелните им споразумения, те си плащат за това на властимащите партии всеки път предварително, “спонсорират“ ги, рекламират ги в телевизиите си, раздават награди при правилно гласуване, пазаруват си ги.
Как тези монополи, наши и чужди, подкрепящи/създаващи десните партии ,осигуряващи им  власт ще допуснат създаването на  ДЪРЖАВЕН ПЛАН, за да им се засегнат интересите.

Генерирайки печалба на гърба на работника.

Работещият -беден, няма с какво храна да си  купи, камо ли нещо друго,за деца,за здраве или топло.

Колкото повече безработица, толкова всеки български гражданин ги моли за милостиня – работно място и каквато и да е заплата за да не умре от глад, както и семейството му,ако се реши да го създаде. А за дядо и баба вече не може да мисли, пенсионерите да мрат.

– богатство без работа

Борете се, протестирайте , гласувайте, подкрепяйте автентично леви партии, иначе варварството ви е гарантирано и доставено тук и сега. Демокрация без социализъм е класово разслоение на 99% бедни и под 1% богати, империалистически войни, нови пандемии и ескалиращи климатични промени.

Не го правете ако смятате че ще влезете в отбора на 1% от населението -богати без работа.

Ние (ПП“ПОДЕМ“) не искаме да изповядвате нашите идеи,създали ни като партия.

Искаме само да мислите за бъдещето на България ,за Вас,за вашите деца,родители и приятели.

От цинизъм,егоизъм,пасивнист и простотия обществото върви само назад.

 

07.2020г.                                                                                          ПП“ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *