„НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ“ НА ГЕ? Б „БЛЕСТИ“ С? ? НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, НЕЗНАНИЕ, П? ЕПИСВАНЕ ОТ ДЕЙСТВАЩАТА И БЕЗСМИСЛЕНИ ? АЗМЕСТВАНИЯ

УЖАСНИЯТ К? АЙ НА КО? УМПИ? АНИТЕ ЧЕНГЕТА , АГЕНТИ И Д? УГИТЕ БЪЛГА? ОУБИЙЦИ
август 7, 2020
КАК УЖ МЪД? ИЯ НИ НА? ОД И САМОДОСТАТЪЧНАТА? ? ОПОЗИЦИЯ ПОЗВОЛИХА ЕДИН П? ИМИТИВ ДА СЕ П? ЕВЪ? НЕ В ИМПЕ? АТИВ
септември 2, 2020
Всики

„НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ“ НА ГЕ? Б „БЛЕСТИ“ С? ? НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, НЕЗНАНИЕ, П? ЕПИСВАНЕ ОТ ДЕЙСТВАЩАТА И БЕЗСМИСЛЕНИ ? АЗМЕСТВАНИЯ

„НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ“ НА ГЕ? Б „БЛЕСТИ“ С? ? НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, НЕЗНАНИЕ, П? ЕПИСВАНЕ

ОТ ДЕЙСТВАЩАТА И БЕЗСМИСЛЕНИ ? АЗМЕСТВАНИЯ

 

В САЩ научно е доказано, а ГЕ? Б на практика доказва, че неквалифицираните и некомпетентните винаги демонстрират своето незнание, защото нямат реална самооценка.

За да се нарече стореното от ГЕ? Б “Нова конституция” би трябвало да има нова конституционна философия, а проекта им няма изобщо такава.

За да имитират вносителите „новост“ е разместена или направо разбъркана стройната редакция на досегашната ни конституция.

Проектът преписва повече от 90 % от текстовете от досегашната конституция, като не са малко осакатените не само некомпетентно, но и с правописни грешки отделни преписвания.

Авторите просто са премахнали преамюбла, но нов не са разработили. Така те са лишили конституцията от нейното ценностно ядро, което дефинира целите и идеалите, които обединяват българските граждани и е ориентир при тълкуване на конституционните норми. Всички интелигентни нации имат преамбюл!

Главата за конституционните права от втора е станала девета, което не е технически въпрос, а демонстрация на липса на отношение към личността и свободата. Защото едно от важните измерения на конституционния ред в модерната демокрация е да зашити личността от произвола на държавата. За това именно правата на личността предхождат устройството на държавните органи. А те са дадени от бога, не от държавата.

Чрез премахване на половината депутати и Великото народно събрание се отнема власт от народа – суверена. Такова отнемане на власт е феодално проявление, което в условията на неукрепнала демокрация ще засили олигархичните тенденции у нас.

Предложението за съветите на съдиите и на прокурорите да имат законодателна инициатива е колкото екзотично, толкова нецивилизационно и е чуждо за всички развити европейски държави. Могат ли да обяснят управляващите защо нарушават принцита, че органи и лица, които нямат демократична легитимация на прекия народен вот или не са излъчени от законодателната власт не следва да имат законодателна инициатива. Явно вносителите вземат за образци от третия и четвъртия свят. В Доминиканската република, Хондурас и Лаос законодателна инициатива имат върховния съд и ЦИК, в Еквадор и Салвадор имат главния прокурор и омбудсманът, а в Гватемала университета „Сан Карлос“ и пр.

 

С искрено прискърбие заключаваме, че вносителите на наречия от ГЕ? Б „Нов проект за нова конституция“ недвусмислено е самоуверена демонстрация на некомпетентност и незнание, защото нямат реална самооценка за своята компетенция и квалификация. Справка – Дънинг Крюгер!

 

 

м.август 2020 г.? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *