“КУЛТУРЕН МАРКСИЗЪМ“ – ИЗВРАТЕНА ФИКЦИЯ,КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО С МИСЛИТЕЛЯ НА 20 ВЕК КАРЛ МАРКС
март 17, 2021
КОМЕНТАР ЗА ЗЛЕ СКРИТОТО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ
март 26, 2021
Всики

ЗА ГОЛЕМИЯ РАЗЛОМ НА КАПИТАЛИЗМА

ЗА ГОЛЕМИЯ РАЗЛОМ НА КАПИТАЛИЗМА

Днес на политическия терен са политически сили от стария консенсус, т.е доминира неолибералния глобализъм, който дори се реанимира в САЩ след президентските избори.

Сега вододелът е между политиката на старите елити в обединени глобалистки кръгове и новите политици на националната държава. Те искат да изграждат спокойни граждански общества, успяващи с комуникация и конкуренция помежду си, а не с наднационални директиви, указания и войни. Умишлено се премълчава лявата политика, но игнорирайки проблемите на хората глобалистките елити ще провокират нови леви движения.

У нас партиите все още не са прозряли необходимостта от формиране на ясна алтернатива на неолибералния глобализъм.

За съжаления няма и ясна позиция на предимствена защита на националния интерес и да се приключи с правене на политика след евроатлантически разпореждания, указания или от еди си кое посолство.

България ще продължи да изостава и резултатите няма да се подобряват докато сме на „командно евроатлантическо дишане“.

Българските партии не възприемат, че със старите клишета на неолибералния глобализъм не се печели подкрепа, дори се предизвиква недоверие и отвращение. Подкрепа се получaва когато покажеш пътя за развитие на обществото чрез идеята около която сте обединени в партията,чрез програмата за реализирането на тази идея . Точно за това нормалните, разумните и интелигентни хора не търсят непременно нови лица, а обезателно нови политики и прогресивни идеи. А тъжната истина е, че за Парламентарни Избори‘21 нови политики няма. Както и партии основани на идеята с програма за социално развитие. Само практиката“Стани да Седна Аз“.Борба между олигархичните кръгове,напазарували националните „медии“ ,Средствата за Масова Информация(СМИ) и „социологически агенции“ с готови предварителни резултати.

За това и българските гласоподаватели изглеждат толкова отблъснати от политическите коалиции и партии.

Тук и сега е мястото да подчертаем, че единствено „БСП за България“ се опитва да предложи политики за националната държава,лежаща на социалната идея. Нещо повече, БСП има смелостта и принципна последователност да отстоява различия дори с Партията на европейските социалисти, щом това е в полза на националното общество.

Именно за това считаме, че темата за националната държава и за обикновения човек е важна преди Избори’21 на 04.04.2021 г. още повече, че тази тема е бариера срещу джендер идеологията, климатичната паника и cancel-културата.

 

 

м.март 2021 г.                                                                                                           П.П. „ПОДЕМ“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *