Колко трябва да са психясали управляващият елит и неговите слугински медии, за да твърдят в един глас, че неадекватният украински президент е лидер на промяната в Европа и че посещението му у нас консолидира българското общество?! Марионетката на НАТО, вампирясалият представител на несамоуправляваща се задокеанска територия е рекордьор по международни военни престъпления като разрушаването на язовирната стена на Каховка, а повече от година на мушката му е Запорожката АЕЦ. Под чадъра на Байдън Зеленски шантажира и изнудва целия свят. Той усеща, че е обречен и затова става все по-опасен. А крадлата на варшавски кремове и нейният политически негнуслив началник възторжено го аплодират в нагласения миниатюрен спекатакъл в НИМ.

Шантав свят, препълнен с евроатлантически „ценности“, шантави вредни български управници, лишени от национална идея! В България няма нормален живот с тагаревчета, борисовчета, петковчета, денковчета, гешевчета… – смирените мишлета на байдъните и урсулите. Всички те се превъзбуждат от дрънкането на оръжия.

Истинските държавници мислят и действат по държавнически – суверенно и в национален, и в международен план. Председателят Си недвусмислено заяви и ограмоти в телефонен разговор Зеленски, че „украинската криза има своята сложна еволюция“ . Във философски превод тази китайска дипломатическа формулировка означава, че международният конфликт в Украйна не започва на 24 февруари 2022 г., че Специалната военна операция (СВО) не е някакво начало, а е предизвикано следствие от враждебната политика на киевските управници от десетилетия насам срещу собствените им граждани. Колективният Запад забрани мирните преговори на Украйна с ? усия през м.г., а преди това блокира изпълнението на Минските споразумения. Самата Меркел си го призна. От подбудител същият този Запад (НАТО) стана основна движеща сила в конфликта, като го превръща във война.

Българският управляващ елит е сляп и глух за случващото се в Украйна. Не вижда очевидното, че СВО е много рядък вид въоръжен конфликт, при който се атакуват и ликвидират само военни обекти, военни структури, а гражданското население максимално се щади. Тази операция тепърва ще се изучава. И тя неизбежно ще завърши с победа, защото е? справедлива. И колкото по-дълго НАТО отлага мира, толкова по-тежки условия ще получи една друга денацифицирана Украйна.

Крайно време е масово и всекидневно да защитаваме българската чест и достойнство. Потенциалът е голям, нужна е нарастваща енергия. На наша страна – на мнозинството от българския народ, е волевият национално балансиран президент ? адев, няколко сериозни политически партии, десетки обществени организации и движения..

Необходимо е яростно да отстояваме автентичната българска кауза за мир, сътрудничество и разбирателство. Не на самоубийствените лесни оръжейни пари, за да се върже бюджетът! Не на отказа от собствени ядрени централи, за да внасяме после ел. енергия отвън! НАТО няма да ни защити, може само да ни жертва. Затова по-скоро да гласуваме за други управляващи, които да водят умна многовекторна политика без образ на врага.

Пътят е ясен – походите за мир и суверенитет да станат всекидневни, щафетни и многохилядни по цялата страна!

Иван Генов – доктор по международно право